Funky Fish zendt exclusief Amerikaanse tv-serie uit met Hanna Verboom

12/11/2007 08:52



Funky Fish



Hilversum - Het Nederlandse Funky Fish (www.funkyfish.nl) is het grootste online social network voor christenen in de Benelux. Vanaf vandaag kunnen bezoekers van de site het eerste deel van de Amerikaanse online thriller The Interior bekijken, voorzien van Nederlandse ondertiteling die door de producenten speciaal voor Funky Fish is toegevoegd. Daarmee is Nederland het eerste land buiten de Verenigde Staten waarvoor The Interior is gelocaliseerd. De bekende Nederlandse actrice Hanna Verboom (o.a. De Co-assistent, Snowfever en Deuce Bigalow: European Gigolo) speelt de hoofdrol in deze serie die volledig in de jungle van Zuid-Amerika is geschoten. De serie is geschreven en gemaakt door de in Los Angeles woonachtige Nederlander Geert Heetebrij en Helmut Schleppi die eerder ook de Hollywoodfilm A Foreign Affair maakten (met David Arquette en Tim Blake Nelson,) en meerdere documentaires.

The Interior draait om twee missionarissen (onder wie Verboom, zelf ook een kind van missionarissen) die naar de jungle van Zuid-Amerika verhuizen. In plaats van met God, rust en stilte worden ze daar geconfronteerd met de gevolgen van een 'gold-rush', die een wijde variëteit aan louche types aantrekt. Geloof, dromen en idealen lijken het in deze jungle af te leggen tegen de realiteit van voodoo, prostitutie en geweld.

EEN NIEUWE MANIER VAN TELEVISIE MAKEN

De makers van The Interior en Funky Fish hebben de handen ineengeslagen om het vernieuwende format van de serie te promoten; Kwaliteitsdrama, speciaal gemaakt met het internet als belangrijkste distributiemedium. The Interior wordt eerst online uitgezonden in 16 webvriendelijke afleveringen van 10 minuten met als uitgangspunt dat als de serie succesvol is, er vanzelf een community ontstaat van kijkers, nieuwe acteurs en eventuele distributeurs. Als de serie afgelopen is, kunnen fans een 2 uur durende recut als feature film DVD kopen en kunnen tv-maatschappijen de film aanschaffen. Op de website van The Interior is al een echte community ontstaan, met Blogs van de makers, acteurs en kijkers (meer dan 1 miljoen inmiddels) die hun feedback geven. De samenwerking met Funky Fish is veelbelovend, omdat de serie thematisch goed aansluit bij de interesses van de Funky Fish doelgroep en de site een grote hoeveelheid kijkers trekt. Naarmate Funky Fish verder groeit, wil de site verder experimenten met kwaliteitstelevisie die geschikt is voor haar doelgroep.

YOUTUBE

De hoofrollen in The Interior worden gespeeld door bekende acteurs, zoals Verboom. De overige castleden zijn gevonden via een opmerkelijke procedure. De filmmakers riepen acteurs op hun auditieclips op YouTube te plaatsen. De Amerikanen vonden deze procedure, die de castingagent overbodig maakt, zo revolutionair dat zelfs de Wall Street Journal er een artikel aan wijdde.





http://www.funkyfish.nl