Politie Groningen

Maandag 12 november 2007

Provincie Groningen, 12-11-2007

Winschoten: fietser gewond bij ongeval

Een 38-jarige fietser uit Finsterwolde is zondagochtend op de kruising Mr. D.U. Stikkerlaan met de Parklaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 41-jarige automobilist uit Winschoten verleende op de kruising geen voorrang aan de fietser. De 38-jarige viel door de aanrijding op de grond. Hij werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Oude Pekela: koperdieven in de kraag gevat

De politie heeft zondagnacht op de burgemeester Snaterlaan een 25-jarige vrouw uit Stadskanaal en een 31-jarige man uit Oude Pekela aangehouden voor diefstal. Het duo werd in hun auto gecontroleerd. Tijdens de controle zagen de agenten dat achter in de auto diverse stalen kabels en koper lagen. De verdachten verklaarden de ijzerwaren gevonden te hebben. Met dit verhaal namen de dienders geen genoegen. Na een kort onderzoek zagen zij dat in een elektriciteitshuisje was ingebroken. Het duo werd ingerekend en ingesloten. Beiden zullen vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Midwolde: auto in de sloot

Een 23-jarige automobilist uit Marum is zondagochtend met zijn auto in de sloot beland. Hij reed over de Hoofdstraat in Midwolde en is in een bocht rechtdoor gereden. De auto belandde op de zijkant in de sloot. Vermoedelijk is vermoeidheid de oorzaak geweest. De man kwam met de schrik vrij. De auto is afgesleept.

Winschoten: automobilist zonder rijbewijs

De politie heeft zondagavond een 26-jarige automobilist uit Onstwedde aangehouden. De man werd gecontroleerd, omdat zijn auto niet APK gekeurd was. Bij controle bleek bovendien dat de man niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1451, aantal overtredingen: 126, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Mensingeweer, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 365, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 95 km/uur.

Kolham, N986: aantal geregistreerde voertuigen: 400, aantal overtredingen: 69, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.