Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 11 november

* FEYENOORD-AJAX GOED VERLOPEN (stand van zaken 16.00 uur) De competitiewedstrijd tussen Feyenoord en Ajax, die zondagmiddag in de Kuip werd gespeeld, is rustig en zonder problemen verlopen. De politie Rotterdam - Rijnmond is tevreden over de maatregelen die zijn genomen om deze belangrijke voetbalwedstrijd een veilig en sportief verloop te geven. De supportersscheiding heeft goed gefunctioneerd. Bij het stadion arriveerden aan het eind van de zondagmorgen twee combitreinen met in totaal ongeveer 1538 Ajax-supporters. De treinreis vanuit Amsterdam is goed verlopen. Voor- en tijdens de wedstrijd deden zich geen opvallende incidenten voor. Er zijn in totaal zeventien personen aangehouden voor onder andere: alcoholgebruik, lokaal stadionverbod, baldadigheid, openlijke geweldpleging wet ID en bezit- en afsteken vuurwerk. Na de wedstrijd verliet iedereen op ordelijke wijze het stadion en een uur na de wedstrijd zijn de twee treinen met Ajax-supporters weer naar Amsterdam vertrokken.


* AANHOUDINGEN NA OVERVAL OP VIDEOTHEEK
SCHIEDAM - Politieagenten van district Waterweg-Noord hebben zaterdagavond een verdachte van een overval aangehouden. Rond elf uur werd er gemeld dat een videotheek aan de Nieuwlandplein overvallen was. Onder bedreiging van een vuurwapen gaven medewerkers de drie overvallers een geldbedrag mee. Kort hierna is het signalement van de daders verspreid. Door middel van een melding aan alle wagens konden de overvallers kort hierna aangehouden worden aan de P.J. Troelstrastraat. De drie Schiedammers van 20, 24 en 31 jaar oud, zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Eén van hen had een doosje munitie bij zich. Dit is in beslaggenomen. De recherche onderzoekt de zaak verder.


* STRAATROVERS AANGEHOUDEN
HILLEGERSBERG ZUID - Politieagenten van district Noord hebben zaterdagavond twee mannen aangehouden. De twee worden verdacht van het plegen van een straatroof. Rond elf uur viel de melding dat een vrouw beroofd was van haar eigendommen op de Bergweg. Nadat de agenten daar met de 18-jarige inwoonster van Bleiswijk spraken stelden zij onderzoek in. Tijdens dit buurtonderzoek zagen zij een auto die dwars op de kruising Bergweg - Zwart Janstraat stond. Hij reed hier achteruit tegen een passerende tram aan. Op het moment dat de agenten naar de auto reden, reed deze weg richting de Benthuizerstraat. Hierop werd de achtervolging ingezet. Niet veel verder troffen ze de auto aan met openstaande deuren en zagen ze de inzittenden rennen. Na een korte achtervolging werd één van de verdachten aangehouden op de kruising Aelwijn Florisstraat-Zaagmolenstraat. Deze 19-jarige Rotterdammer is overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de fouillering bleek dat hij meerdere telefoons een geldbedrag bij zich droeg. Daarnaast had hij de identiteitskaart van het 18-jarige slachtoffer bij zich. Hij is ingesloten.
De tweede dader, een 20-jarige Rotterdammer, is rond 0:00 aangehouden in zijn woning. Hij had kort hiervoor gepind met de pinpas van het slachtoffer. Ook hij is ingesloten in afwachting van het onderzoek. De recherche onderzoekt de zaak.

Uitgave zaterdag 10 november

* IDENTITEIT SLACHTOFFER DODELIJKE SCHIETPARTIJ BEKEND

In de nacht van donderdag op vrijdag vond er een schietpartij plaats op de Rijnhaven ZZ, waarbij een man om het leven kwam. Zijn identiteit is inmiddels vastgesteld, het gaat om een 48-jarige Rotterdammer. De schietpartij vond plaats rond vier uur. Politiemensen troffen het stoffelijk overschot op straat aan. Even later werden twee mannen in een pand aangehouden, een 31-jarige Schiedammer en een 37-jarige Rotterdammer. Inmiddels is de 31-jarige heengezonden. De 37-jarige is als verdachte in verzekering gesteld.