Corio


P E R S B E R I C H T

VERDERE VERSTERKING VAN CORIO'S POSITIE IN TURKIJE Aankoop van winkelcentrum Bursa

Utrecht, 12 november 2007

Corio heeft overeenstemming bereikt over de aankoop van een 100%-belang in winkelcentrum Bursa in de stad Bursa. De transactie zal plaatsvinden tegen een vooraf vastgesteld netto aanvangsrendement in lijn met Corio's eerdere acquisities in Turkije. De ontwikkeling van winkelcentrum Bursa met een bruto verhuurbaar vloeroppervlak van circa 75.000 m2 is onlangs gestart. De verwachte openingsdatum van de eerste fase van 24.000 m2 zal tegen het einde van 2008 zijn, terwijl het resterende deel naar verwachting open zal gaan in het eerste kwartaal van 2010.

Bursa is de vijfde grootste stad van Turkije en is gelegen in de zeer welvarende Marmara regio in het noordwesten van Turkije. De bevolking van meer dan 2,4 miljoen inwoners groeit gestaag als gevolg van de voortgaande verstedelijking. Het economische belang van de universiteitsstad Bursa, als hart van de Turkse automobielindustrie en belangrijk centrum van de voedsel- en textielindustrie, is toegenomen. Zowel Renault als Fiat hebben een autofabriek in Bursa. Winkelcentrum Bursa is gelegen in het district Osmangazi in Bursa, circa 5 kilometer ten noorden van het stadscentrum, nabij het interregionale busstation en direct aan de snelweg die Bursa met andere (grote) steden verbindt en de nieuwe ringweg rond de stad, die het oostelijke deel en het westelijke deel van Bursa met elkaar verbindt. De locatie zal ook profiteren van de bouw van de nieuwe metroverbinding tussen dit deel van de stad en het stadscentrum van Bursa, met een station direct naast het winkelcentrum. Het primaire verzorgingsgebied van het winkelcentrum heeft 550.000 inwoners binnen een straal van 10 minuten en 1,2 miljoen inwoners binnen een straal van 20 minuten rijden.

Winkelcentrum Bursa zal een bruto verhuurbaar vloeroppervlak van circa 75.000 m2 en 3.200 parkeerplaatsen omvatten. In het winkelcentrum zullen naar verwachting als trekkers een wooninterieurwinkel van 24.000 m2, een hypermarkt van 8.500 m2 en een doe-het-zelfwinkel (`DIY') van 6.000 m2 worden gevestigd. Als gevolg van de uitstekende ligging, de omvang en de sterke hoofdhuurders zal winkelcentrum Bursa dominant in haar verzorgingsgebied zijn.

De ontwikkelaar en verkoper van het winkelcentrum is Maya Holding A.. Maya Holding, met het hoofdkantoor in Istanbul, werd in 1950 opgericht en is onder andere actief op het gebied van de bouw van woningen en winkelcentra, textiel en vastgoedontwikkeling. Maya Holding is de IKEA-franchisee in Turkije en heeft sinds 2003 twee IKEA winkels geopend in Istanbul en één IKEA winkel in Izmir.

Het winkelcentrum Bursa zal `turn key' worden geacquireerd na oplevering begin 2010. De totale investering gebaseerd op een vooraf vastgesteld netto rendement zal afhankelijk zijn van het verhuurresultaat. Maya en Corio zullen gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de verhuur van het winkelcentrum. Na oplevering zal Corio het winkelcentrum zelf `in house' gaan managen. Corio, aankoop in Turkije ­ 12 november 2007 NED 1/2

Naast de toekomstige aankoop van winkelcentrum Bursa, Corio's achtste in Turkije, zijn Maya Holding en Corio in beginsel een strategische partnership voor toekomstige vergelijkbare onroerendgoedontwikkelingen in Turkije overeengekomen.

Dit is een vertaling van het Engelse persbericht; het Engelse persbericht is leidend.