Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE EN ARBEIDSINSPECTIE HOUDEN CONTROLE OP DE MARKT

Personeel van de Eenheid Vreemdelingenpolitie (EVP) van de Regionale Recherche Dienst heeft donderdag een grote controle gehouden op de markt aan het Visserijplein in Rotterdam-West. Aan deze integrale controle werkten naast de medewerkers van de EVP ook politiemensen van het district West en personeel van de Arbeidsinspectie mee. Diverse kleine controles die de EVP eerder op deze markt hield, gaven aanleiding voor een grote controle. Zo werden dit jaar ook al twee acties op de markt aan de Binnenrotte gehouden. Het doel van deze acties is het voorkomen en bestrijden van tewerkstelling van illegale vreemdelingen op de markt en het tegen gaan van oneerlijke concurrentie. Tijdens de controle zijn in totaal 112 personen gecontroleerd, waarna 13 personen werden staandegehouden. Van hen werden er 10 later heengezonden en 3 personen in vreemdelingenbewaring gesteld.


* VERKEER STILGELEGD VOOR ONTMANTELEN EXPLOSIEF

De politie heeft donderdagmiddag de N15 afgezet en het lucht-, scheepvaart- en treinverkeer stilgelegd vanwege het ontmantelen van een explosief. Tijdens baggerwerkzaamheden in de Petroleumhaven werd woensdagavond rond vijf uur een explosief aangetroffen. Na onderzoek door het bureau Wapens en Techniek werd de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gealarmeerd. De EOD moest het explosief op een andere locatie, de Mississipihaven, ontmantelen. Vanwege de ontmanteling en het aanwezig zijn van een tweede ontstekingsmechanisme werd besloten een gedeelte van de N15 af te zetten voor al het verkeer. Ook het luchtvaart, trein en scheepvaartverkeer werd stilgelegd binnen een bepaald gebied. De afsluiting ging rond vijf uur in en heeft zo'n 20 minuten geduurd. Vrijdagmorgen wordt de bom op een speciaal aangewezen terrein aan de Mallakastraat door de EOD tot ontploffing gebracht.


* AANHOUDINGEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING
RIDDERKERK- Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hielden maandagmiddag, rond half drie, acht Rotterdammers in leeftijd variërend tussen de 15 en 18 jaar oud aan voor openlijke geweldpleging. De verdachten maakten deel uit van een groep jongeren die op het Dillenburgplein met elkaar op de vuist gingen. Door snel optreden van de politie werd verdere escalatie voorkomen. Na de aanhoudingen zijn in de directe omgeving 2 messen en 2 slagwapens gevonden en in beslag genomen. Tijdens de vechtpartij liepen 2 verdachten lichte verwondingen op. De aanleiding van de vechtpartij was ruzie om een meisje. Het achttal is in verzekering gesteld. Politieagenten van het wijkteam Ridderkerk hebben donderdagochtend in samenwerking met de directie van de school aan de Reijerweg een grote kluisjescontrole gehouden. Ruim vijfhonderd kluisjes zijn doorzocht. Er werden twee schroevendraaiers aangetroffen en in beslag genomen. In de toekomst zullen, in samenwerking met de directies van de scholengemeenschappen, regelmatig steekproefsgewijs kluiscontrole worden uitgevoerd. Tegen wapenbezit wordt hard opgetreden. De ouders van de scholieren zijn door middel van een brief in kennis gesteld.