Technostars, BOM en Swing investeren in klas van de toekomst

12/11/2007 08:00



Brabantse Ontwikkelings Maatschappij NV (BOM)



TechnoStars, de N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en Swing hebben ieder een aandelenbelang genomen in het bedrijf ThinTables BV uit Breda. Thin Tables combineert multimedia en meubilair, in een volledig snoer- en draadloos schoolmeubel. Daarmee komt ICT-gebruik onder handbereik op de werkplek van elke leerling vanaf groep 3 in het basisonderwijs tot in het hoger onderwijs.

ThinTables omvat hardware, een middleware platform voor data integratie en een volledige beheeroplossing. Met de middleware integreert ThinTables onderwijs content, leerling-administratie en volgsystemen in één eenduidige centrale database. Jan de Smet (directeur ThinTables): "ThinTables brengt ICT waar het hoort, bij de leerling en in de klas. Met deze investeerders aan boord is ThinTables in staat deze doelstelling te concretiseren."

Rob Verbakel (directeur TechnoStars): "Waar voorheen de leerling naar de computer moest, er een verhouding van één op acht was, gaat Thin Tables uit van een één op één situatie en staat de computer de leerling gedurende de volledige lesdag ter beschikking. Met behulp van de vernuftige software wordt kwaliteitonderwijs gegeven. De leerling is nog beter te volgen, aan te sturen en te controleren. ThinTables achten we in staat een doorbraak te forceren in het onderwijs en kan een grote toekomst tegemoet gaan".

TechnoStartersfonds Zuid Nederland BV (TechnoStars) treedt op als investeringsleider van een syndicaat dat mede wordt gevormd door N.V. Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en Swing Consultancy.





http://www.thintables.com