Nederlandse Tafeltennisbond

Nieuwe meisjes cadettencoach

Elena Timina (36) wordt de nieuwe coach van het meisjes cadettenteam. Peter Boon stopt zoals eerder gemeld met ingang van 1 januari 2008 met deze functie. Peter Boon (54) blijft aan de NTTB verbonden met zijn werkzaamheden voor de werkgroep eredivisie en activiteiten binnen de traineropleiding.

Elena Timina, die zelf nog actief is in de eerste Duitse Bundesliga en met het damesteam van Nederland nog kansen maakt op deelname aan de Olympische Spelen, gaat zich met name richten op het coachen van het meisjes cadettenteam tijdens de internationale toernooien. De speerpunten zijn hier het 6-landencadetten toernooi en de Europese Jeugdkampioenschappen 2008 in Terni (Italië).
Timina, die in Rusland een uitgebreide trainersopleiding heeft afgerond en in het bezit is van de B-licentie van de NTTB, gaat ook wekelijks tijdens de centrale training aandacht geven aan de meisjes cadetten.

De NTTB is blij om nu ook een vrouwelijke coach in het trainersteam te kunnen verwelkomen. Elena is een zeer ervaren sportvrouw en is zeer deskundig in het internationale damestafeltennis. De NTTB is ervan overtuigd met Elena de juiste persoon te hebben aangetrokken om de talentvolle lichting, waartoe o.a. Britt Eerland behoort, optimaal te kunnen begeleiden.

Elena Timina, die al eerder aan de NTTB kenbaar had gemaakt voor coachfuncties beschikbaar te zijn, is blij en enthousiast over haar nieuwe taak en het vertrouwen van de NTTB in haar. Anton Pleijsier, die al onder de leiding van Peter Boon is begonnen nationaal en internationaal stage te lopen, zal dit ook bij Elena Timina blijven continueren.