Waterschap Vallei & Eem

Op 12 november aanstaande verschijnt het boek 'Amersfoort lag aan zee'. Waterschapsarchivaris Margriet Mijnssen schreef het boek over het ontstaan van het landschap in het Eemland en de Gelderse Vallei naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Waterschap Vallei & Eem.

Voor de media organiseert het waterschap een speciale bijeenkomt in het Koetshuis van de Ernst Sillem Hoeve, Soestdijkerweg 10-b Lage Vuursche. De presentatie voor de pers vindt plaats op maandag 12 november aanstaande om 10.00 uur. U bent daarbij van harte welkom om een presentatie van de schrijfster bij te wonen, vragen te stellen en een exemplaar van het boek in ontvangst te nemen.

We stellen het op prijs als u uw komst van te voren meldt. Dat kan door dit mailbericht te beantwoorden.

De routebeschrijving treft u als bijlage aan.

In het ruim 200 pagina's tellende boek komt Mijnssen tot een nieuwe visie op het ontstaan van het landschap in het Eemland die niet strookt met de huidige algemeen aangenomen theorie. Op basis van originele archiefstukken stelt de schrijfster dat het moerasgebied dat het Eemland vroeger was niet vanuit de Eem is drooggelegd maar vanaf de hoger liggende gebieden langs de rand. Mijnssen zal haar theorie tijdens de presentatie verder toelichten.

Het boek geeft een beschrijving van het ontstaan van het Eemland en de Gelderse Vallei tot 1616.

De periode na 1616 komt aan de orde in een tweede boek dat de schrijfster in 2009 hoopt af te ronden.

Het boek 'Amersfoort lag aan zee' ligt vanaf 13 november bij veel boekhandels en is ook te bestellen via de website van uitgeverij SPOU (Stichting Publicaties Oud-Utrecht). www.spou.nl of door een mailtje te sturen naar spou@erfgoed-utrecht.nl.

Het boek kost ¤30,-. Als het boek moet worden opgestuurd, komen daar verzendkosten bij.

Met vriendelijke groeten,

Ton Melgers

Communicatieadviseur

Waterschap Vallei & Eem


+ Postbus 330, 3830 AJ Leusden

H Fokkerstraat 16, 3833 LD Leusden

( 033 - 43 46 329

Ê 033 - 43 46 355

@ tmelgers@wve.nl

: www.wve.nl