KPN NV

Den Haag, 12-11-2007

KPN voorziet BGN Selexyz met One van nieuw bedrijfsnetwerk


KPN gaat BGN Selexyz voorzien van bedrijfsnetwerk One. Hierbij worden 42 Selexyz boekwinkels en enkele leveranciers gekoppeld aan het CyberCenter van KPN in Aalsmeer. BGN Selexyz kan met dit ICT-platform gemakkelijk kassa-, voorraad- en klantgegevens uitwisselen. Ook kunnen klanten nu op de websites van BGN Selexyz direct de actuele voorraden bekijken. Het nieuwe platform geeft winkels de mogelijkheid om gebruik te maken van Voice over IP en Pinnen over IP. Een aantal vestigingen maakt hier al gebruik van en in de loop van 2008 zullen alle BGN - Selexyz vestigingen hierop overgaan. Alle gegevens worden daarbij online opgeslagen in het streng beveiligde CyberCenter van KPN. KPN en BGN Selexyz hebben een contract voor vijf jaar afgesloten.

`De online verkoop van boeken neemt explosief toe. Met One van KPN kunnen wij onze klanten een nog betrouwbaardere en snellere service verlenen, zowel via de website als in de winkels. Heel prettig is ook dat al onze diensten nu bij één aanbieder zijn ondergebracht, zodat er slechts één aanspreekpunt is. Wij zochten één netwerk voor verschillende diensten. KPN was de enige die ons een geïntegreerde oplossing kon bieden, die aansluit op onze groeidoelstellingen', vertelt Jan Vink, ICT Directeur BGN Selexyz.

Eelco Blok, lid Raad van Bestuur van KPN: `De behoefte aan het onderbrengen van alle diensten bij één leverancier groeit. Door geïntegreerde, beheerde ICT-oplossingen nemen wij onze klanten alles op ICT-gebied uit handen. BGN Selexyz loopt voorop wat betreft de toepassing van nieuwe communicatievormen, zoals een orderbevestiging per sms en online verkoop. Wij zijn er trots op dat KPN op deze manier kan bijdragen aan het succes en de toekomstige uitbreiding van de Boekhandels Groep Nederland met haar Selexyz boekwinkels.'

Over Boekhandels Groep Nederland Boekhandels Groep Nederland is een Nederlandse boekhandelsketen met vestigingen verspreid over het gehele land en een omzet van ca. 180 miljoen euro per jaar. De boekhandels opereren onder het merk Selexyz. Ze zijn toonaangevend in Nederland en worden jaarlijks ongeveer elf miljoen keer bezocht. BGN biedt tevens de mogelijkheid om boeken te bestellen via internet (o.a. selexyz.nl). BGN beschikt daarnaast over een eigen uitgeverij, die zowel voor de eigen boekhandels als voor externe bedrijven boekproducties maakt. Boekhandel Selexyz is onlangs uitgeroepen tot beste winkelketen van 2007. Kijk voor meer informatie over BGN op bgn.nl.

KPN als ICT-dienstverlener One van KPN maakt deel uit van de managed ICT-dienstverlening voor de zakelijke markt van KPN. Hiermee komt KPN tegemoet aan de behoefte van organisaties om bij één leverancier terecht te kunnen voor zowel telecom- als IT-oplossingen. Meer informatie over One van KPN vindt u op kpn.com, trefwoord `One'.