Ingezonden persbericht



TomTom ONE XL High Definition Traffic herdefinieert dagelijkse reiservaring van gebruikers

's Werelds eerste draagbare navigatiesysteem met High Definition Traffic biedt:

â-< Tot vijf keer vaker ontvangst van actuele verkeersinformatie

â-< Tenminste tien keer zoveel wegen worden gemonitord

â-< Nauwkeurigere reis- en aankomsttijden met berekeningen van vertragingen in minuten

Amsterdam, 12 november 2007 -- TomTom, 's werelds grootste aanbieder van draagbare navigatieoplossingen, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van de nieuwe TomTom ONE XL High Definition Traffic (HD Traffic) in Nederland. Dit unieke draagbare navigatiesysteem combineert slimme navigatiesoftware met 's werelds meest geavanceerde verkeersinformatie, zodat bestuurders beter geïnformeerd op weg gaan, onnodige vertragingen kunnen vermijden en hun reis efficiënter kunnen plannen. TomTom integreert de HD Traffic informatie naadloos met het plannen van de bestemming.

Traditionele verkeersinformatiediensten in Nederland dekken slechts zo'n 45% van de snelwegen en bieden geen verkeersinformatie over secundaire wegen. TomTom's nieuwe High Definition Traffic biedt informatie over de verkeerssituatie op het volledige hoofdwegennetwerk in Nederland, inclusief alle snelwegen en het overgrote deel van de secundaire (N) wegen.

Daarnaast wordt de verkeersdata elke drie minuten ververst. Hierdoor ontvangen bestuurders, in vergelijking met traditionele verkeersinformatieoplossingen, tot vijf keer vaker actuele verkeersinformatie. Dit stelt gebruikers in staat gemakkelijker de slimste weg naar hun bestemming te plannen. Zij weten van tevoren hoe laat zij moeten vertrekken en hoe laat zij zullen arriveren.

'Met de kennis over de actuele situatie op de weg geleverd door TomTom HD Traffic, zullen TomTom gebruikers een gevoel van controle terugkrijgen. Verkeersopstoppingen zijn helaas onderdeel van ons dagelijks leven geworden met als gevolg een duidelijke behoefte aan betere verkeersinformatie,' zegt Harold Goddijn, chief executive officer bij TomTom. 'We kunnen het fileprobleem niet oplossen en we kunnen onze klanten ook niet beloven dat zij nooit meer in een file terecht zullen komen. Echter, de nieuwe TomTom ONE XL High Definition Traffic stelt bestuurders wel in staat gemakkelijk de slimste route naar de eindbestemming te plannen en beter op de hoogte te zijn van de werkelijke vertragingen. Op deze manier kunnen bestuurders de juiste route kiezen op het juiste moment, wetende dat wanneer zij een alternatieve route kiezen deze ook daadwerkelijk beter is.'

De TomTom ONE XL HD Traffic is in de loop van november 2007 beschikbaar in Nederland. Een accessoire die huidige TomTom-gebruikers in staat stelt ook High Definition verkeersinformatie te ontvangen, verschijnt begin 2008 op de markt.

TomTom High Definition Traffic -- hoe het werkt

TomTom's nieuwe High Definition Traffic gebruikt anoniem verzamelde en bewerkte verkeersdata uit verschillende bronnen en via verschillende technieken:


- Verkeersdata verkregen door de bewegingspatronen van mobiele telefoons in auto's, via Vodafone's Nederlandse GSM-netwerk


- Informatie van derden aangeboden door verkeersautoriteiten- en diensten

Via het Vodafone netwerk en een live verbinding met het TomTom HD Traffic centrum, wordt elke drie minuten verkeersdata naar de TomTom ONE XL HD Traffic gezonden.. Dit gebeurt dus zo'n twintig keer per uur en vijf keer vaker dan andere verkeersinformatiediensten die op de markt beschikbaar zijn.

Door de unieke combinatie van deze bronnen ontvangen TomTom ONE XL HD Traffic gebruikers sneller verkeersinformatie en bovendien nauwkeuriger en completer dan ooit tevoren. Bestuurders kunnen op deze manier onnodige vertragingen vermijden en zijn daarom relaxter.

Daarnaast geeft het systeem gebruikers een live overzicht van de verkeerssituatie in Nederland. Zij kunnen voordat zij vertrekken checken hoe de situatie op de weg is en dan besluiten wel of niet een alternatieve route te plannen zodat zij de slimste weg kiezen.

TomTom ONE XL HD Traffic

De nieuwe TomTom ONE XL HD Traffic heeft een slank design met een 4.3 inch touchscreen voor een beter overzicht van de omgeving en bevat voorgeïnstalleerde deur-tot-deur kaarten voor Europa. Door de geïntegreerde dataverbinding beschikken gebruikers direct bij het aanzetten van het systeem over High Definition verkeersinformatie: er is geen activering, configuratie of installatie nodig. TomTom's meest recente softwareversie biedt consumenten de mogelijkheid gebruik te maken van recent geïntroduceerde technologieën zoals de TomTom MapShare(TM)-technologie -- om direct veranderingen in kaarten aan te brengen en deze te delen met anderen. Daarnaast bevat het systeem ook uitgebreide veiligheidsopties zoals het TomTom 'Help Me!'-menu met informatie over wegenwachtdiensten en hulp bij pech.

Beschikbaarheid en prijs

De TomTom ONE XL HD Traffic ligt in Nederland vanaf november 2007 in de winkels en wordt geleverd met een 12 maanden abonnement op High Definition Traffic. De adviesprijs van de TomTom ONE XL HD Traffic is ¤ 399.

Het High Definition Traffic abonnement kan op elk moment voor ¤ 9,95 per maand worden verlengd. Dit is inclusief de kosten voor de live dataverbinding.

Technische specificaties

â-< Hooggevoelige GPS-ontvanger

â-< 4,3 inch TFT kleuren LCD-scherm (480 x 272 pixels, 64.000 kleuren)

â-< Intern geheugen van 1GB

â-< GPRS Modem met ingebouwde simkaart voor live dataverbinding

â-< SD-sleuf (alleen voor extra kaarten, SD-kaart is niet inclusief)

â-< Interne Lithium-Ion batterij (2 uur operationeel)

â-< 119 x 86 x 27mm

â-< 230 gram

â-< Functioneert bij een temperatuur tussen -10ºC en + 55ºC

â-< Kaartendekking: Andorra, Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Monaco, Nederland, Noorwegen, Portugal, Republiek van Ierland, San Marino, Spanje (+ Canarische Eilanden), Zweden, Zwitserland, Groot-Brittannië en Vaticaanstad

Einde

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.