Persbericht

GARTNER PLAATST INFORMATICA IN LEIDERSKWADRANT VAN DATA INTEGRATION TOOLS

Nieuwegein, 12 november 2007 Informatica Corporation, aanbieder van data integratie software, is opgenomen in het leaders segment van het Gartner Magic Quadrant for Data Integration Tools .

Het kwadrant toont de richting en volwassenheid van, en spelers op de markt voor data integratie-oplossingen. Bedrijven in het leaders segment (leiders) worden hierin gedefinieerd als koplopers in het samenvoegen van enkelvoudige oplossingen tot een pakket waarmee toegang tot data op verschillende manieren verkregen wordt. Deze aanbieders zijn sterk in traditionele data integratiegebieden als ETL en ondersteunen nieuwe ontwikkelingen zoals data federation. Daarnaast maken ze Data Services mogelijk binnen een SOA-architectuur. Leiders hebben een significant aandeel in de markt en resources met de tool zijn breed beschikbaar. Deze aanbieders zorgen voor nieuwe trends in de markt, voornamelijk door nieuwe functionaliteit aan hun producten toe te voegen en door nieuwe bedrijfsuitdagingen te identificeren waarin data integratie-tools ook van belang kunnen zijn. In hun klantenbestand komt de inzet van data integratie-tools over meerdere projecten alsmede de verschillende manier waarop het tool wordt gebruikt veel voor. Het volledige rapport is verkrijgbaar via de website van Informatica, http://www.informatica.com/di_mq

In juli werd Informatica ook in het leaders segment geplaatst in het Gartner Magic Quadrant for Data Quality Tools, 2007 -rapport.

We stellen het zeer op prijs door Gartner in het leaders segment van de Data Integration Tools Magic Quadrant geplaatst te zijn. De afgelopen 12 maanden is het aantal klanten dat onze producten in gebruik heeft gegroeid tot meer dan 2.900 wereldwijd. Daarbij blijven we ons richten op het leveren van topproducten in onze klasse, uitstekende klantenservice en voortdurende innovatie , aldus Brian Gentile, executive vice president en chief marketing officer bij Informatica. We zijn continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de waarde van enterprise data integratie voor onze klanten te verhogen. Verder blijven we strategische partnerovereenkomsten sluiten en willen we voorop lopen in het leveren van data integratie als dienst. Hierdoor komen onze data integratie- en data kwaliteit-oplossingen voor meer klanten beschikbaar.

Gartner: Door ex- en interne factoren voelen alle sectoren en geografische regio s zich gedwongen meer te investeren in data integratie. Business drivers, zoals de noodzaak om diensten en producten sneller op de markt te brengen en de mogelijkheid om bedrijfsprocessen en modellen flexibel aan te passen, dwingen organisaties om hun data anders te beheren. Processen en de IT-infrastructuur moeten vereenvoudigd worden om transparanter werken mogelijk te maken. Dit vereist een allesomvattend, samenhangend en volledig overzicht van alle data die de prestaties en werkwijze van een bedrijf bepalen. Data integratie is een belangrijk onderdeel van een enterprise information management-strategie die betrekking heeft op deze op data georiënteerde zaken.

Een volledige data integratieoplossing
Informatica is al lange tijd innovatief op het gebied van enterprise data integratie en draagt daarmee bij aan de definitie van deze term. Daarnaast onderzoekt het bedrijf de behoeften en levert het de technologie om de bruikbaarheid van enterprise data, binnen én buiten de organisatie, te verbeteren.

De enterprise data integratie-oplossingen van Informatica richten zich volledig op de uitdagingen van de klant. De beschikbare producten zijn onder andere PowerCenter, PowerExchange, Informatica Data Quality en Informatica Data Explorer, die hieronder kort uitgelegd worden.

Informatica PowerCenter is het belangrijkste product van Informatica en het resultaat van 14 jaar innovatie. Het is een op zichzelf staand, geïntegreerd enterprise data integratie platform waarmee organisaties van alle groottes toegang krijgen tot data, data vinden en integreren vanuit praktisch ieder bedrijfssysteem en in ieder formaat. Vervolgens is deze data op ieder moment voor iedereen binnen de organisatie beschikbaar. PowerCenter levert een bedrijfsbrede oplossing voor complexe problemen, zoals het migreren van legacy systemen, het consolideren van applicatie instanties en het synchroniseren van data binnen meerdere operationele systemen.

Informatica PowerExchange is een verzameling intelligente oplossingen voor toegang tot data, gebaseerd op een Service Oriented Architecture (SOA). PowerExchange geeft toegang tot data in alle belangrijke systemen waaronder mainframe-, midrange- en file-based systemen. PowerExchange is naadloos geïntegreerd met Informatica PowerCenter en helpt organisaties om de bedrijfswaarde van hun data te maximaliseren door deze beschikbaar te maken voor mensen en processen zonder handmatig codering van data extractie-programma's.

Informatica Data Quality en Informatica Data Explorer zijn speciaal ontworpen om het beheer van data kwaliteitprocessen daadwerkelijk in de handen van de zakelijke professional te geven. Data-analisten gebruiken de robuuste data profiling en mapping functionaliteit van Informatica Data Explorer voorafgaand aan complexe data migratie- en data integratieprojecten om data te searchen en profilen voor de daadwerkelijke migratie of integratie. Informatica Data Quality stelt gebruikers in staat verborgen problemen, gebreken, inconsistenties en tegenstrijdigheden in data te vinden binnen en tussen de verschillende databronnen. De software zorgt voor krachtige data cleansing, data matching, rapportage en data kwaliteit-monitoringmogelijkheden in één enkele oplossing. Data stewards gebruiken deze technologie om per afdeling en door de gehele organisatie data kwaliteit-initiatieven gemakkelijk te ontwerpen, beheren, in te zetten en te controleren.

Informatica Complex Data Exchange automatiseert de transformatie van complexe data, het meest arbeidsintensieve gedeelte van de data integratie-levenscyclus. Dit gebeurt door het handmatige gedeelte van het transformatieproces overbodig te maken. Informatica Complex Data Exchange-software bespaart integratiekosten doordat er niet meer met de hand gecodeerd hoeft te worden als er bedrijfsapplicaties of -standaarden aangepast moeten worden. IT-architecten beschikken nu namelijk over pre-built translations. Deze stellen hen in staat eenmalig een translation te bouwen en veelvuldig te (her)gebruiken; onafhankelijk van de onderliggende middleware of het platform. Voorbeelden van complexe data zijn ongestructureerde data (zoals Office-documenten en PDF s), semi-gestructureerde data, (bijvoorbeeld COBOL-Copybooks, EDI-, SWIFT- en HIPAA-transacties) en complexe gestructureerde data (waaronder grote XML-schema s zoals ACORD in verzekeringen).

Gartner Research "Magic Quadrant for Data Integration Tools" by T. Friedman, A. Bitterer, and M. Beyer, October 5, 2007.

(920 woorden)

Note: Informatica, PowerCenter, PowerExchange, Informatica Complex Data Exchange, Informatica Data Quality and Informatica Data Explorer are trademarks of Informatica Corporation in the United States and in jurisdictions throughout the world. All other company and product names may be trade names or trademarks of their respective owners.

Magic Quadrant Disclaimer
The Magic Quadrant is copyrighted 2007 by Gartner, Inc. and is reused with permission. The Magic Quadrant is a graphical representation of a marketplace at and for a specific time period. It depicts Gartner's analysis of how certain vendors measure against criteria for that marketplace, as defined by Gartner. Gartner does not endorse any vendor, product or service depicted in the Magic Quadrant, and does not advise technology users to select only those vendors placed in the "Leaders" quadrant. The Magic Quadrant is intended solely as a research tool, and is not meant to be a specific guide to action. Gartner disclaims all warranties, express or implied, with respect to this research, including any warranties of merchantability or fitness for a particular purpose.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Informatica
Informatica Corporation is een toonaangevende aanbieder van enterprise data integratie software. Met Informatica kunnen organisaties meerwaarde halen uit de informatiebronnen in de gehele organisatie. Meer dan 2.900 bedrijven wereldwijd vertrouwen op Informatica om data integratievraagstukken, ongeacht complexiteit en schaalgrootte, tegen lage kosten en tijdig uit te voeren. Meer informatie kunt u vinden op: www.informatica.com/nl

Voor meer informatie over Informatica kunt u contact opnemen met: Informatica Nederland
Kristen Miller, Senior PR & AR Manager EMEA
Tel: 030-6086700
E-mail: kmiller@informatica.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met: Cathelijne van den Bosch van LEWIS, het IT PR bureau Tel: 040-2354600
E-mail: cathelijnev@lewispr.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com