Ingezonden persbericht


Wereldprimeur

TomTom High Definition Traffic zet de nieuwe standaard in verkeersinformatie

~ 's Werelds meest geavanceerde verkeersinformatiedienst beleeft première in Nederland ~

~ Succesvolle samenwerking met mobiele netwerkoperator Vodafone ~

Amsterdam, 12 november 2007 - TomTom, 's werelds grootste leverancier van navigatieoplossingen, kondigt vandaag de beschikbaarheid aan van zijn nieuwe hoogwaardige verkeersdienst TomTom High Definition Traffic (HD Traffic) in Nederland.

Deze baanbrekende, gepatenteerde TomTom HD Traffic technologie, maakt gebruik van anonieme, onbewerkte GSM signaleringsdata, beschikbaar door het partnership tussen TomTom en Vodafone. Deze data worden gecombineerd met bestaande verkeersinformatiebronnen om zo 's werelds meest geavanceerde verkeersinformatie te leveren.

Deze unieke nieuwe manier om gebruikers te voorzien van accurate en nauwkeurige verkeersinformatie maakt gebruik van anonieme, door mobiele telefoons gegenereerde data en zet daarmee de nieuwe standaard voor de gehele industrie. Het markeert een revolutie in de manier waarop automobilisten hun dagelijkse routes plannen. Gebruikers ontvangen tot vijf keer vaker verkeersinformatie updates zodat zij beter geïnformeerd worden over de verkeerssituatie op hun route en ontvangen nauwkeurigere reis- en aankomsttijden. In aanvulling hierop biedt HD Traffic in Nederland een dekking van tenminste tien keer zoveel wegen als gebruikelijk. Bestuurders weten nu dus vooraf dat een alternatieve route ook daadwerkelijk een slimmere optie is, waardoor onnodige vertragingen voorkomen worden.

TomTom is een samenwerking aangegaan met mobiele netwerkoperator Vodafone in Nederland en het Verenigd Koninkrijk voor het leveren van anonieme GSM signaleringsdata. Vodafone's internationale netwerkdekking, sterke merk, innovatiekracht en beste mobiele netwerk in de industrie maken het bedrijf tot een ware en betrouwbare partner voor TomTom en zijn gebruikers.

TomTom's High Definition Traffic dienst is voor het eerst beschikbaar met de nieuwe TomTom ONE XL HD Traffic, die in de loop van November 2007 in de Nederlandse winkels zal liggen (zie ook het aparte TomTom ONE XL HD Traffic persbericht). TomTom verwacht zijn High Definition Traffic dienst in de eerste helft van 2008 in het Verenigd Koninkrijk te lanceren.

"TomTom High Definition Traffic informatie betekent een grote verandering voor onze gebruikers bij het plannen van hun dagelijkse ritten. Zij weten vaak meer over de verkeersstromen en hoe deze te ontwijken dan ieder ander. Dit werkt een gevoel van controle en comfort in de hand. Deze wereldprimeur voorziet TomTom gebruikers van een baanbrekende oplossing voor een structureel dagelijks probleem en markeert een significante verandering in mobiliteitsmanagement en routebegeleiding," zegt Harold Goddijn, chief executive officer van TomTom. "Met High Definition Traffic kunnen bestuurders hun dag slimmer plannen door accurate en nauwkeurige verkeersinformatie. Wij zien er naar uit om onze HD Traffic dienst naar andere Europese landen uit te breiden in 2008."

Guy Laurence, CEO Vodafone Nederland: "Als de leidende provider van mobiele telecommunicatie zoeken we doorlopend naar nieuwe manieren om mobiele technologie op gebieden in te zetten die een grote impact hebben op de maatschappij. Middels deze samenwerking helpen wij mensen werkelijk het meeste uit hun waardevolle tijd te halen. Ik ben er trots op dat het combineren van onze innovatieve krachten met TomTom tot een product heeft geleid waarvan ik zeker weet dat het een lach op de gezichten van gebruikers tovert."

-EINDE-

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

Voor meer informatie neemt u contact op:

TomTom International BV

Scott Johnston

Manager Public Relations

Tel: +31 20 8500851

Email: scott.johnston@tomtom.com

Vodafone Netherlands

Yvonne Koks

Manager Public Relations

Tel: +31 43 3555222

Email : press.nl@vodafone.com