Ingezonden persbericht


Student is liever op stageplek dan op school "Je leert er meer dan op school"

Hoofddorp, 12 november 2007- Nederlandse studenten lopen vaak stage in het derde jaar van hun studie. Tijdens deze stage doet een student werkervaring op en brengt de geleerde stof in de praktijk. Veruit de meeste studenten zijn graag bij hun stage-bedrijf, zo blijkt uit onderzoek van StudentenWerk.nl. 53,3 % van de studenten is liever op zijn stageplek dan dat hij in de schoolbanken zit. Studenten vinden het niet alleen leuker, maar ook leerzamer dan op school.

Stage klussen
Koffie halen, documenten kopiëren en de post wegbrengen, kunnen bij je stagewerkzaamheden horen. Toch is dit bij veel bedrijven al lang het geval niet meer. Wanneer een stagiair inzet toont en de werkzaamheden naar behoren uitvoert, is de kans groot dat hij of zij eigen verantwoordelijkheden krijgt en voor meer dan kleine klusjes wordt ingezet. Veel studenten zien hun stageplaats dan ook als een waardevolle manier om werkervaring op te doen.

Online onderzoek
StudentenWerk beheert de grootste vacaturesite van Nederland voor MBO-, HBO- en WO-studenten. Maar liefst 340.296 studenten staan ingeschreven. Naast bijbanen kunnen studenten hier ook terecht voor interessante stageplaatsen. Via een maandelijkse online poll doet StudentenWerk onderzoek naar de werksituatie van de Nederlandse student.

De onderzoeksvraag die deze maand op StudentenWerk.nl geplaatst is, luidt als volgt: "Waar ben je liever, op je stageplek of op school?"

Antwoorden: Percentage: Op mijn stageplek, daar leer ik meer dan op school 53,3 % Op mijn stageplek, ik vind het daar leuker dan op school 20,0 % Op school, op mijn stageplek moet ik nl. veel harder en langer werken 15,6% Op school, op mijn stageplek doe ik kleine en vervelende klussen 11,1 %

Het onderzoek is uitgevoerd onder ruim 1.250 studenten in de leeftijdscategorie van 16 tot 26 jaar. Bronvermelding StudentenWerk.nl

Goede leerschool
Een stage is vaak een eerste kennismaking met het bedrijfsleven. Je hebt ineens een fulltime werkweek, je kunt niet te laat komen en er wordt verwacht dat je serieus met je werk bezig bent. 15,6 % van de studenten die meegedaan hebben aan het onderzoek vinden dan ook dat ze hard en lang moeten werken. 11,1 % geeft aan dat ze alleen maar kleine en vervelende klussen moeten doen.

www.studentenwerk.nl