Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Genootschap Onze Taal
12 november 2007

Henny Stoel leest Onze Taal-dictee op YouTube

Henny Stoel leest deze week een uitdagend dictee voor op YouTube. Deze dicteeweek is een initiatief van het Genootschap Onze Taal, dat dit jaar zijn 75-jarig bestaan viert. Zie www.onzetaal.nl/dictee.

Eind van het jaar is het traditioneel tijd voor grote en moeilijke dictees. Het pittige jubileumdictee van Onze Taal is de ultieme opwarming. Het dictee bestaat uit zeven zinnen. De eerste drie verschijnen vandaag, maandag 12 november, op YouTube; de andere vier volgen de komende werkdagen. Vrijdag is het dictee dan compleet, één dag voor de voorronde van het Groot Dictee der Nederlandse Taal. De filmpjes zijn te bekijken op www.onzetaal.nl/dictee, en daar is ook de oplossing te vinden.

Het jubileumdictee is geschreven door Onze Taal-lid Jaco de Kraker. Oud-journaalpresentator Henny Stoel is lid van het bestuur van Onze Taal.

Het Genootschap Onze Taal is een taalvereniging met 36.000 leden. Het geeft sinds 1932 het veelgelezen taaltijdschrift Onze Taal uit. Daarnaast biedt de website www.onzetaal.nl dagelijks taalnieuws en antwoord op veel taalvragen. De Taaladviesdienst van het genootschap heeft onlangs een handig dictee-oefenboekje gemaakt: De Dikke Drieduizend Dicteewoorden (E 9,95).

Op 8 december sluit Onze Taal het jubileumjaar 2007 af met het congres 'Onze taal, onze toekomst' in de Jaarbeurs in Utrecht. Zie voor meer informatie www.onzetaal.nl.

____________________________________


Ingezonden persbericht