Ingezonden persbericht


Persbericht

Florius biedt zestigplussers garantie en meer
financiële ruimte bij verzilvering overwaarde eigen huis

Amersfoort, 12 november 2007 Florius introduceert de Verzilver Hypotheek. Dit nieuwe hypotheekproduct biedt zestigplussers die een eigen woning bezitten de mogelijkheid om op een veilige manier de overwaarde uit hun huis te halen. Florius speelt hiermee in op de groeiende behoefte van seniore huizenbezitters om tijdens hun pensioen over meer geld te beschikken om van te genieten. De Verzilver Hypotheek biedt, in tegenstelling tot andere producten, de garantie dat er geen restschuld ontstaat. Florius neemt daarmee een belangrijk risico weg.

De Verzilver Hypotheek is het logische antwoord op de ontwikkelingen in de groeiende seniorenmarkt. Al in 2003 bleek uit onderzoek door onderzoeksbureau voor vijftigplussers Agewise dat senioren behoefte hebben aan een product, waarbij de consument over een bedrag kan beschikken, maandelijks of ineens, dat gefinancierd wordt door de (over)waarde van zijn huis .

"Veel mensen hebben in deze fase van hun leven nog de nodige plannen en denken na over welke ze willen uitvoeren en hoe dat te financieren. Het later is nu gekomen. Er bestaan al wel langer producten waarbij de consument het huis kan opeten , maar daaraan kleven nogal wat risico s. Daar hoef je bij deze mensen, met de nodige levenservaring, niet mee aan te komen aldus 50+ marketing specialist Edgar Keehnen van Booming Experience. De Verzilver Hypotheek kent geen maandlasten. Verschuldigde rente wordt automatisch opgeteld bij de lening en pas afgelost bij verkoop van het huis. Recent onderzoek van onder meer Vereniging Eigen Huis, AEGON en Postbank wijst uit dat 88 procent van de vijftigplussers zich realiseert dat zij de overwaarde uit hun eigen huis kunnen gebruiken om nu wat extra geld ter beschikking te hebben. De meerderheid van seniore huizenbezitters wil de overwaarde ook daadwerkelijk te gelde maken voor zaken die het leven veraangenamen: pensioenaanvulling, verbouwing van hun huis en reizen.

De Verzilver Hypotheek kan alleen via door Florius gecertificeerde tussenpersonen worden afgesloten.

Einde bericht

Over Florius
Florius is een nieuw merk op de Nederlandse hypothekenmarkt. Florius richt zich op de verkoop van hypotheken en financiële producten via het intermediaire kanaal. Florius is een handelsnaam van ABN AMRO Hypotheken Groep. ABN AMRO Hypotheken Groep is een 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V. Naast hypotheken biedt Florius ook andere woongerelateerde financiële producten.