Ingezonden persbericht


Acht partijen op 14-de Bep van Klaveren Memorial

ROTTERDAM - De veertiende editie van de Bep van Klaveren Memorial staat op maandag 12 november in het teken van het kroonjaar 2007. Op het programma van het grootste boksgala van ons land staan acht partijen. Het hart van de avond die alleen op uitnodiging bijgewoond kan worden, wordt gevormd door de militaire interland tussen de teams van Nederland en Zuid-Afrika. De nationale selectie wordt gevormd door WK-gangers Husnu Kocabas, Daniel Kooij, Orhan Ozturk en Peter Mullenberg, die net als tijdens het toernooi in Chicago de vervangers is van de geblesseerde Dimitri Serdjoek. Het Oranje-kwartet wordt in Rotterdam aangevuld met de Zeeuwse zwaargewicht Danny Roelofs, die vorig jaar tegen de Duitse militaire formatie het publiek op de banken kreeg.

Het programma van de veertiende Bep van Klaveren Memorial wordt aangevuld met de Rotterdamse winnares van Europees brons, Marichelle de Jong, Manja Peters en de uit Rhoon afkomstige junior Jeroen Groenveld. De tegenstanders van deze drie boksers worden later bekend gemaakt. De opponenten van de dames worden door de NBB in Kroatie gezocht. Het team van Zuid-Afrika verschijnt in het Topsportcentrum in de Maasstad met het vijftal Zolile Dyosiba, Kabelo Alpheus Motsisi, Unathi Jacobs en de beide Zuid-Afrikaanse kampioenen Masana Manganyi en Adriaan Jacobus Swart. De vuistvechters worden in Rotterdam begeleid door delegatieleider Hermann Terblanche en trainer Makhaya Andile Mofu, die de Zuid-Afrikanen op de Olympische Spelen van 2004 in Athene coachte.

De Zuid-Afrikaanse selectie wordt ondergebracht in de Van Ghentkazerne aan het Toepad in de Rotterdamse wijk Kralingen. Daar bereiden de boksers zich ook voor op hun optreden op de veertiende Bep van Klaveren Memorial. De avond in het Topsportcentrum begint volgens traditie om 20.00 uur met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de enige Olympisch kampioen boksen uit ons land. De Rotterdamse artiesten Benz, Cox, Van Duijl en Towers brengen tussen de acht partijen een muzikale ode aan de man die ruim vijftien jaar na zijn dood dit jaar werd gekozen tot Grootste Rotterdammer ooit.

Nachtburgemeester Jules Deelder draagt een gedicht voor, terwijl burgemeester Opstelten in de ring de tiende Bep van Klaveren Memorial-prijs zal overhandigen. Bovendien zal tijdens de veertiende editie van de Memorial het eerste exemplaar van het nieuwe boek 'Bep van Klaveren 100' worden uitgereikt. De stichting Bep van Klaveren Memorial brengt het boekwerk ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de legendarisch Crooswijker in eigen beheer uit. Honderd mensen geven daarin hun leukste, opvallendste of meest dierbare herinnering aan de Rotterdammer prijs. 'Bep van Klaveren 100' is die avond te koop voor 7,95 euro.

Voor de Memorial 2007 heeft Via Appia speciale Bep van Klaveren T-shirts vervaardigd, waarvan de opbrengst uit verkoop geheel ten goede komt aan de Charity-partner van het evenement, de humanitaire organisatie van Johann Olav Koss: Right To Play.

Noot: Informatie stichting Bep van Klaveren: Ardie den Hoed: 06-53.45.05.23


---- --