Toekomst energie besproken in Delft

02/10/2007 09:00



23e Lustrumcommissie, Mijnbouwkundige Vereeniging



Delft, 2 oktober 2007 - Op maandag 12 november vindt in Delft het International Mining & Oil Symposium plaats. Het thema van dit symposium is "Knowledge to Power the Future". Hoe kijken verschillende belangengroepen naar de toekomst van onze energievoorraden? En hoe kunnen ze beter samenwerken? Om deze vragen te beantwoorden komen er sprekers uit het bedrijfsleven, de politiek en de wetenschap.

De vraag naar energie neemt ieder jaar weer toe, terwijl onze energievoorraden beperkt zijn. Daarom is het van groot belang deze voorraden goed te beheren. Dit kan alleen als bedrijfsleven, wetenschap en politiek goed samenwerken. In de praktijk hebben de verschillende partijen echter uiteenlopende visies en belangen, die samenwerking bemoeilijken.

Tijdens het symposium wordt op dit probleem ingegaan. In de ochtend wordt de toekomst van de energievoorraad bekeken vanuit verschillende standpunten. Vanuit de wetenschappelijke hoek spreekt dhr. Appert, directeur van het Institut Fran(cc)ais du Pétrole, vanuit de politiek dhr. Bokhoven, Directeur Operaties van Energie Beheer Nederland, en ten slotte vanuit het bedrijfsleven dhr. Tiessen, directeur van Wintershall AG en dhr. Hovers, VP Uranium Marketing van BHP Billiton. De ochtendsessie wordt afgesloten door een paneldiscussie met deze sprekers. In de middag vinden presentaties plaats over projecten en innovatieve veranderingen in de olie- en grondstoffensector. Hier spreken o.a. dhr. Smith, Hoofd Reservoir Management BP Exploration & Production Technology, dhr. van Kersbergen, CEO van Horizon Energy Partners en dhr. Vrijling, hoogleraar waterbouwkunde aan de TU Delft.

Het symposium wordt gehouden ter ere van het 23ste Lustrum der Mijnbouwkundige Vereeniging. De Mijnbouwkundige Vereeniging is de studie- en alumnivereniging van Technische Aardwetenschappen (faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen) aan de TU Delft. Opgericht in 1892, viert het dit jaar haar 115-jarig bestaan.





http://www.mv.tudelft.nl/lustrum