Gemeente Boskoop


Officiële opening rotonde Halve Raak/N207

'Op weg naar aansluiting voor een leefbare regio met economisch perspectief'. Dat is de kreet die centraal staat bij de officiële en feestelijke opening van de rotonde Halve Raak op maandag 12 november. De rotonde Halve Raak/ N207 vormt een belangrijk onderdeel van de Oostelijke Rondweg en verbetert de ontsluiting en bereikbaarheid van Boskoop-Oost. Daarmee is de rotonde van groot belang voor de Greenport Regio Boskoop. Bovendien moet de oostelijke rondweg ervoor zorgen dat het zware verkeer niet meer door het centrum van Boskoop gaat, wat de leefbaarheid en veiligheid in het centrum verbetert.

De officiële opening vindt plaats op maandag 12 november tussen 13.00 uur en 14.00 uur. Vanaf 12.30 uur wordt er verzameld in de loods op het perceel bij Halve Raak 3 (op de hoek Halve Raak - Boskoopseweg). De rotonde Halve Raak/ N207 is een samenwerkingsproject van het bedrijfsleven, de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Boskoop. De rotonde kent twee bijzondere aspecten. De rotonde Halve Raak/N207 is de eerste onderheide rotonde in Nederland. Daarnaast is het uniek dat het bedrijfsleven (boomkwekerijbedrijven) één miljoen euro heeft bijgedragen aan het eerste gedeelte van de oostelijke rondweg, waar de rotonde onderdeel van uit maakt.

Greenport Regio Boskoop
De boomteelt in de regio Boskoop is in de Nota Ruimte door het Rijk erkend als Greenport. Dit betekent dat de regio Boskoop één van de cruciale groene economieën van Nederland is. Om deze greenportstatus inhoud te geven is in 2006 de 'Visie en agenda Greenport Regio Boskoop' opgesteld. Hierin staan de noodzakelijke ontwikkelingen voor de toekomst van de boomteelt beschreven. Een van deze noodzakelijke ontwikkelingen is de aanleg van de oostelijke rondweg. De rotonde Halve Raak/N207 is een cruciaal onderdeel van deze oostelijke rondweg. De rondweg en dus ook de rotonde Halve Raak/N207 zijn namelijk van groot belang voor de ontwikkeling en bereikbaarheid van het hele boomteeltgebied. Bovendien kan door het aanleggen van deze infrastructuur de tuinbouw en boomteelt zich verder uitbreiden, waardoor Greenport Regio Boskoop nog meer betekenis krijgt.

Het programma voor de opening:

-12.30 uur - Ontvangst

-13.00 uur - Korte toespraken samenwerkende partijen:
-Gedeputeerde G. Veldhuijzen namens de Provincie
-Wethouder J.G. Schotanus namens de gemeente
-De heer B.J.G. Schuttenbeld namens het bedrijfsleven
-13.30 uur - Feestelijke opening van de rotonde
-14.00 uur - Aansluitend een hapje en drankje