Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

12 november 2007

'Echte' mannen eten vlees

Oerinstinct herovert moderne man

Rotterdam - De relatie tussen mannen en vlees gaat ver. "Een dag geen vlees, is een dag niet geleefd," is het motto van de Nederlandse man. Mannen vinden "Een man die geen vlees eet, is geen echte man". Dit blijkt uit onderzoek van Croma onder 500 Nederlanders. Meer dan een kwart van mannelijk Nederland bakent zijn vleesterritorium zorgvuldig af. Van het eten met handen tot het jagen op een groter stuk vlees... De moderne man lijkt zijn 'oerinstinct' herwonnen te hebben.

Vlees 't lekkerste
Traditiegetrouw vinden meer mannen (68 procent) dan vrouwen (43 procent) vlees het lekkerste onderdeel van de maaltijd. Bijna 1 op de 3 Nederlanders is ervan overtuigd dat je een man tijdens de maaltijd niet van zijn stukje vlees kan afhouden. Het gaat zelfs zo ver dat als het vlees niet naar wens verdeeld wordt, mannen de jacht openen zodra het op tafel komt: ruim één op de vier mannen probeert zich dan het grootste stuk toe te eigenen. Terwijl maar één op de tien vrouwen dit doet.

Blijf van mijn vlees af!

Ruim 2 op de 5 Nederlanders zijn van mening dat voor een man "een maaltijd zonder vlees geen echte maaltijd is." Geen wonder dat 27 procent van de Nederlandse mannen het toebedeelde stuk vlees goed in de gaten houdt. "Iedereen mag alle aardappelen en groenten van mijn bord prikken, maar mijn vlees deel ik met niemand." Annemiek Kuipers, brandmanager van Croma: "Het onderzoek laat zien dat de vleesbehoefte onder mannen nog steeds groot is. We zijn verrast dat de man anno 2007 zijn oerinstinct weer laat spreken."

Oerdrift maakt gelukkig

Overigens kent de liefde voor vlees naast de oerdrift nog een andere verklaring. Ten opzichte van vrouwen ervaren mannen vaker een voldaan (50 procent) en gelukkiger gevoel (14 procent) na het eten van vlees (vrouwen respectievelijk 36 procent en 7 procent). "Ook maakt het eten van vlees mijn dag compleet", aldus bijna 1 op de 5 mannen. Vrouwen vinden vlees minder belangrijk, slechts 6 procent van de vrouwen is voorgaande mening toebedeeld.


- einde bericht -



Ingezonden persbericht