PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 12 november 2007

Meer lokale media wordt ingeschakeld bij voorlichtingsbeleid

Vanaf dit jaar moeten lokale media, waaronder migrantenmedia, ingeschakeld worden bij het gemeentelijk voorlichtingsbeleid. Dat stelden de PvdA en het CDA in een motie die vorige week bij de begrotingsbehandeling is aangenomen.

De PvdA is van mening dat elke Rotterdammer goed geïnformeerd moet worden. Diverse media worden nu al ingeschakeld bij de voorlichting vanuit het stadsbestuur. Het is echter van belang, ook in het kader van het Stadsburgerschap, dat elke Rotterdammer goed geïnformeerd wordt. Rotterdammers die nu niet bereikt worden, worden door (lokale) migrantenmedia vaak wel bereikt. De PvdA heeft het stadsbestuur daarom gevraagd om ook lokale media die een specifieke doelgroep bereiken, zoals bijvoorbeeld migrantenmedia, in te schakelen bij het bereiken van Rotterdammers. PvdA-raadslid Zeki Baran: "Wij vinden dat lokale omroepen de maatschappelijke taak hebben om mensen te informeren over belangrijke gebeurtenissen, zowel politiek als maatschappelijk."

Op dit moment dreigt echter de ene na de andere migrantenomroep om te vallen. Het wegvallen kan ertoe leiden dat sommige Rotterdammers niet of nauwelijks geïnformeerd worden. Zeki Baran tijdens het begrotingsdebat: "Wij zien graag dat zoveel mogelijk Rotterdammers worden bereikt." Samen met het CDA heeft de PvdA daarom een motie ingediend waarin het college wordt opgedragen om 'nog dit jaar bij haar voorlichtingsbeleid structureel gebruik te maken van de diversiteit van de lokale media en daar een deel van dat budget voor in te zetten'. Deze motie is aangenomen.

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Zeki Baran, 06-456 28 445

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl