GroenLinks Rotterdam

A A N K O N D I G I N G V O O R D E P E R S

GroenLinks presenteert zwartboek ov-chipkaart

Rotterdam, 12 november 2007

GroenLinks Rotterdam presenteert dinsdag het 'zwartboek ov-chipkaart' met daarin een overzicht van de meest recente problemen met de ov-chipkaart. Raadslid Arno Bonte wil daarmee een waarschuwing afgeven aan de Tweede Kamercomissie van Verkeer en Waterstaat, die dinsdagavond over de ov-chipkaart vergaderd. "De problemen in Rotterdam zijn nog dusdanig groot dat een landelijke uitrol op dit moment onverantwoord zou zijn."

De Rotterdamse GroenLinks-afdeling verzamelde in de afgelopen vier maanden duizenden klachten over de ov-chipkaart op de website www.ov-chipklacht.nl. Naast het zwartboek zal Bonte ook een 'witboek ov-chipkaart' presenteren met de tien belangrijkste aanbevelingen die volgens GroenLinks doorgevoerd moeten worden om de ov-chipkaart alsnog tot een succes te kunnen maken.

Bonte zal het zwartboek en het witboek ook aanbieden aan staatssecretaris Huizinga, die volgende week een besluit zal nemen over afschaffing van de strippenkaart in de Rotterdamse metro. GroenLinks wist eerder de afschaffing van de strippenkaart per 1 oktober jongstleden te voorkomen.

Wat: presentatie van het 'zwartboek ov-chipkaart' en het 'witboek ov-chipkaart'. Wie: door Arno Bonte, gemeenteraadslid GroenLinks Rotterdam. Waar: kamer van GroenLinks Rotterdam, Coolsingel 57 (tegenover het stadhuis), 3e verdieping, melden bij receptie. Wanneer: dinsdag 12 november van 11:00 uur tot 12:00 uur.


--------------------------------------
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Arno Bonte Raadslid GroenLinks Rotterdam 06 - 247 59 207