Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (12/11)

BERGEN OP ZOOM, 12 november 2007

Veelpleger aangehouden na mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vannacht omstreeks 05.15 uur in zijn woning een 47-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden ter zake de mishandeling van zijn 26-jarige vriendin. De verdachte, een veelpleger is door de hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Het slachtoffer verklaarde dat haar vriend en zij vannacht toen hij bij haar kwam, in haar woning in de wijk Warande Oost een woordenwisseling hadden gekregen. Hij pakte daarop zijn spullen en wilde vertrekken. Hij nam daarbij echter ook haar telefoon mee. Dit was de reden dat zij mee naar buiten liep. Daar kreeg zij van hem volgens haar verklaring een vuistslag op haar gezicht. Ze kwam daardoor ten val en bezeerde daarbij ook haar pink. De politie heeft vervolgens de verdachte op het adres van zijn moeder aangehouden.

Man op parkeerplaats aangehouden met speed en boksbeugel

BOSSCHENHOOFD: De politie heeft vannacht omstreeks 01.15 uur op de parkeerplaats Mastpolder langs de Rijksweg A-58 een 18-jarige man uit Bosschenhoofd aangehouden voor wapen- en drugsbezit.

Agenten controleerden vannacht op de parkeerplaats twee autos met inzittenden die naast elkaar stonden. De bestuurder van een van de auto overhandigde desgevraagd een gripzakje speed. Later bleek dat hij in zijn portemonnee nog een kleine hoeveelheid speed had zitten. Ook troffen de agenten toen ze de auto van de man verder onderzochten vonden ze in het dashboardkastje een voor een ¼ gevuld flesje met vermoedelijk vloeibare speed aan. Ook lag daar een boksbeugel. Een dergelijk wapen is verboden ingevolge de Wet Wapens en Munitie. De politie heeft de bestuurder aangehouden. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Dronken bestuurder veroorzaakt eenzijdig verkeersongeval

OUDENBOSCH: De politie heeft zondagavond omstreeks 23.10 uur op de Markweg een 23-jarige man uit Steenbergen aangehouden ter zake rijden onder invloed en het doorrijden na een aanrijding. De automobilist blies 760 ugl. Hij moet zijn rijbewijs daarom inleveren.

De agenten gingen ter plaatse na een melding dat op de Markweg een auto in een sloot gereden was. De melder wist niet of er nog iemand in de auto lag. Ter plaatse zagen de agenten dat het bedoelde voertuig half op de rijbaan en half in de bosschages lag. Er kwam net een servicewagen aanrijden die kennelijk in opdracht van de eigenaar de auto kwam bergen. De eigenaar, die ook ter plaatse was, verklaarde aanvankelijk dat hij zijn gestolen auto had terug gevonden, later gaf hij toe dat hij zelf het ongeval had veroorzaakt. Hij legde de blaasproef af aan het bureau. Hij wist zich alleen te herinneren dat hij in een bocht de macht over het stuur was verloren. Hij zou met zijn voertuig op de Sint Antoinedijk te Oud Gastel ook een paar verkeersborden geraakt hebben

Baldadige Roosendaler aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagavond omstreeks 22.30 uur op de Molenstraat een 19-jarige Roosendaler aangehouden ter zake baldadigheid en het niet voldoen aan de identificatieplicht. De agenten zagen dat de verdachte zo maar een fiets omgooide. De dienders besloten de man daarover aan te spreken en te verbaliseren. De verdachte bleek geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Daarop is hij voor beide zaken aangehouden.

Vier drugstoeristen aangehouden

ROOSENDAAL: Gistermiddag zijn vier Franse drugstoeristen aangehouden. Een 29-jarige man uit Laon en een 32-jarige man uit Liesse Notre Dame werden gearresteerd op de parkeerplaats Spuitendonk langs de Rijksweg nadat bij hen een brok hasj (18 gram) en een voorgedraaide joint in de auto waren aangetroffen. Ze kregen elk 120 euro boete.

Twee Franse drugstoeristen zijn zondagavond omstreeks 18.00 uur op de Hofstraat aangehouden omdat ze 350 gram hennep in hun auto vervoerden. De politie kwam de auto met de inzittenden op het spoor na een anonieme tip over een verdachte auto. De agenten roken direct bij aanvang van de controle een sterke hennepgeur in de auto. Een van de verdachten gooide een pakket onder de auto. Het bleek te gaan om hennep. Ook hadden de mannen nog enkele kleine verpakkingen met drugs bij zich. Het gaat om twee mannen uit Calais van 32 en 19 jaar. De politie maakt proces-verbaal op tegen het tweetal.

Twee arrestaties na mishandeling

STEENBERGEN: Gisterenmiddag is een 38-jarige man uit Roosendaal in Steenbergen mishandeld toen hij zijn dochter in het kader van de bezoekregeling terug bracht bij zijn ex-vrouw. De politie arresteerde een 54-jarige man en diens 33-jarige zoon die een relatie heeft met de ex-vriendin van het slachtoffer. Hij is in verzekering gesteld.

De relatie met zijn ex is gespannen. Het slachtoffer verklaarde dat hij gisterenmiddag voor de woning van haar door haar huidige vriend enkele keren met een bezemsteel op zijn lichaam en hoofd werd geslagen. Hij liep daardoor een wond op zijn rechteronderarm op en enkele zwellingen. Het slachtoffer verklaart dat hij uiteindelijk zijn auto wist te bereiken. Vervolgens trok de vader van de eerdere belager het portier open en sloeg hem met gebalde vuisten op zijn armen. De agenten die ter plaatse kwamen hebben de twee verdachten een 54-jarige man en diens 33-jarige zoon als verdachten aangehouden. De 33-jarige verdachte gaf een andere versie van hetgeen gebeurd was. Hij verklaarde dat hij zelf door het slachtoffer met een stuk bezemsteel was geslagen. Zijn vader had alleen een klap tegen de auto gegeven. De jongste verdachte is in verzekering gesteld. Zijn vader is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Vijf Polen beboet voor niet bij zich hebben ID-bewijs

HEIJNINGEN: De politie heeft zondagmorgen op de A-29 op een parkeerplaats ter hoogte van Heijningen vijf Poolse mannen aangehouden die zich geen van allen konden legitimeren. De politie ging ter plaatse na een melding dat er een verdachte auto zou staan. Ze kregen allen een boete van 50 euro per persoon.

Politie houdt verkeerscontrole

KLUNDERT: De politie heeft vanmorgen op de Niervaartweg een verkeerscontrole gehouden. Er werden vier bekeuringen uitgeschreven vanwege het niet dragen van de autogordels. Verder waren er bonnen voor het rijden met mistlampen en een vervallen APK keuring

Politie onderzoekt beroving taxichauffeur

BERGEN OP ZOOM: De politie is met een onderzoek gestart naar aanleiding van de beroving vanmorgen omstreeks 10.30 uur van een 22-jarige taxichauffeur. Het incident vond plaats op de Steenbergsestraat. De chauffeur verklaarde dat hij omstreeks 10.15 uur een klant oppikte bij het Station die hij vervoerde naar de Steenbergsestraat. Daar eiste de klant die achter de chauffeur was gaan zitten diens portemonnee. Hij prikte tegelijkertijd om zijn eis kracht bij te zetten met een mes in de zij van de bestuurder. De bedreigde chauffeur heeft daarop een geldbedrag afgestaan. De dader rende weg in de richting van de Vischmarkt. Het zou gaan om een man met een Noord Afrikaans of Zuid Europees uiterlijk. Hij was circa 1.75 meter lang en circa 17 a 20 jaar oud.

Auteur: Willem van Hooijdonk