Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 12-11

BREDA, 12 november 2007

Bredanaar aangehouden na mishandeling

BREDA: De politie heeft zondagmiddag rond 17.00 uur een 25-jarige Bredanaar aangehouden wegens mishandeling. Hij meldde zich vrijwillig op het politiebureau. Op het parkeerterrein bij een sportclub aan de Terheijdenseweg zou de Bredanaar een 16-jarige stadgenoot diverse malen hebben geslagen. Dat incident speelde zich rond 14.00 uur af. Volgens de 25-jarige man is hij ook door de jongen geslagen naar aanleiding van een conflict dat beide mannen met elkaar hebben. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding na incident in huiselijk sfeer

BREDA: Een 16-jarig meisje uit Breda heeft aangifte gedaan van mishandeling. Dit gebeurde nadat agenten ingrepen bij een incident in een woning in het stadsdeel Haagse Beemden. Agenten reageerden rond 20.45 uur op een melding van gegil uit de woning. Daar aangekomen troffen zij het 16-jarige meisje op de grond in een gevecht verwikkeld met een 57-jarige Bredanaar. Naar later bleek was dit een buurman die de hoofdbewoonster van het pand te hulp schoot. Die vrouw zou ruzie hebben met het meisje, een familielid van haar. De 57-jarige man is aangehouden en na verhoor op het bureau in vrijheid gesteld. De politie neemt getuigenverklaringen af om zo onder meer de toedracht van het incident te kunnen achterhalen.

Beschonken bestuurders aangehouden

ST. WILLEBRORD: Een 53-jarige bestuurder uit St. Willebrord is zondagavond rond 21.30 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De man werd gecontroleerd toen hij op de Kievitstraat reed. De Willebrorder blies 720 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij overtredingen met een uitkomst boven 570 ug/l kan de bestuurder zijn rijbewijs inleveren en dus ook in dit geval. De man is na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

BREDA: Een 45-jarige bestuurder van een brommobiel uit Breda is maandagmorgen rond 00.45 uur aangehouden. Dat gebeurde op de Julianalaan. De man blies 710 ug/l, ruim drie maal de toegestane hoeveelheid. Op het bureau is de Bredanaar na verhoor in vrijheid gesteld.

BREDA: Bij een alcoholcontrole van het Verkeershandhavingsteam zijn zondag 757 bestuurders gecontroleerd. De controle vond plaats tussen 15.30 en 23.00 uur op de Nieuwe Kadijk. Twee automobilisten gingen over de schreef: een beginnende bestuurder blies 240 ug/l, terwijl voor hem maximaal 88 ug/l is toegestaan. Een andere automobilist liet 375 ug/l noteren. Voor hem was 220 ug/l de limiet. Beide bestuurders zijn na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bij deze controle werden ook nog vier bekeuringen uitgeschreven voor andere verkeersovertredingen, onder andere rijden zonder rijbewijs.

Diefstal diesel leidt tot vier aanhoudingen

BREDA: Zondagmiddag kort na 17.30 uur heeft de politie een viertal inwoners van Polen (25, 23, 22 en 21 jaar) aangehouden voor diefstal van diesel. De aanhouding vond plaats op de vrachtwagenparkeerplaats aan de rijksweg A16 nabij de grensovergang Hazledonk. Douaneambtenaren hadden gezien dat vier mannen zich verdacht ophielden in de buurt een daar geparkeerde vrachtwagen. Onder de vrachtwagen, bij de dieseltank, lag een slang en een jerrycan. Twee mannen renden weg en een ander tweetal werd in een dichtbijstaande auto aangetroffen. Hierop heeft de douane het viertal aangehouden waarna de politie hen meenam naar het politiebureau. Het viertal is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Auto gestolen bij woninginbraak

BREDA: Bij een woninginbraak aan de Bavelseweg is in de nacht van zondag op maandag een auto gestolen. De daders kwamen het huis binnen via de keukendeur aan de achterzijde van de woning. Daar boorde zij het slot uit waarna zij konden binnenkomen. De daders namen vervolgens de autosleutels uit de woning mee waarna de auto, een Mercedes C220 C3 met het kenteken 16-XL-XT, werd gestolen. De inbraak heeft plaatsgevonden rond 03.30 uur.

Onderzoek seksueel getinte brief in Heuvelkwartier afgerond

BREDA: In het onderzoek naar de brief met seksueel getinte teksten richting kinderen die vorige week in de wijk Heuvelkwartier opdook, heeft de politie de briefschrijver kunnen identificeren. Het betreft een 60-jarige Bredanaar. Hij is niet aangehouden, omdat uit onderzoek is gebleken dat hij geen strafbaar feit heeft gepleegd. Er worden dan ook geen strafrechtelijke stappen tegen hem ondernomen. De 60-jarige man is inmiddels verhuisd. Voor de politie is de zaak afgedaan; de wijkagent hoopt dat de rust in de buurt terugkeert. Vorige week donderdag verspreidde de politie een persbericht over deze zaak. Een buurtbewoner vond de bedoelde brief in een brandgang en hing waarschuwingsbriefjes op bij onder andere speeltuinen in het Heuvelkwartier. De zaak zorgde voor nogal wat commotie in de buurt.

SMS-Alert over auto-inbraken in parkeerkelder Mathenessestraat

BREDA: Het politieteam Breda Zuid-Oost is een onderzoek gestart naar diverse auto-inbraken in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 november. Tussen 01.00 en 08.00 uur donderdagmorgen werd in circa 10 tot 15 geparkeerde autos ingebroken. De afgelopen dagen zijn via Internet de aangiften binnengekomen. In enkele gevallen werd een autoradio of een navigatiesysteem ontvreemd. De autos stonden allen geparkeerd in een parkeerkelder onder een appartementencomplex aan de Mathenessestraat. Maandagavond wordt een SMS-Alert verspreid met de vraag of eventuele getuigen zich willen melden op 0900-8844.

Auteur: Andre van den Hul