Jan Remmerswaal ontwikkelt Leergang Groepscoaching

12/11/2007 17:02



De Baak Management Centrum VNO-NCW



Het Europees Instituut voor Educatie introduceert in januari 2008 een nieuwe opleiding: de Leergang Groepscoaching. De leergang is samengesteld en wordt begeleid door drs. Jan Remmerswaal en Wim Goossens, grondleggers van de groepsdynamica in Nederland.

Leergang Groepscoaching: Trainen en coachen van groepen vanuit authenticiteit Innovatief en uniek aan de nieuwe leergang is de aandacht voor de wisselwerking tussen persoonsdynamica en groepsdynamica. Jan Remmerswaal: "In andere opleidingen is er veel te weinig aandacht voor persoonsdynamica in groepen. Ze zijn te vaak technisch, instrumenteel gericht. Wat er in een training of in (groeps)coaching gebeurt, zou meer verankerd moeten worden in de persoon van de deelnemer zelf en niet alleen over het gedrag en de buitenkant moeten gaan. Het resultaat is dan veel duurzamer. Er zijn te weinig opleidingen die echt serieus aandacht besteden aan het bestaansniveau en aan de wisselwerking tussen persoonsdynamica en groepsdynamica."

In de nieuwe leergang wordt daarom veel aandacht besteed aan de wijze waarop studenten zichzelf en hun eigen binnenwereld inzetten als instrument voor de verdieping van processen bij groepen individuen. Daarnaast komen veel concrete werkvormen aan de orde (procedureniveau), telkens tegen de achtergrond van het interactieniveau en het bestaansniveau.

De Leergang Groepscoaching: Trainen en coachen van groepen vanuit authenticiteit gaat van start op vrijdag 7 maart 2008 en wordt afgesloten in december 2008. Uitgebreide informatie, zowel inhoudelijk als praktisch, en achtergrondinformatie over Jan Remmerswaal en Wim Goossens is beschikbaar op de website van het Europees Instituut, www.europeesinstituut.nl. Een introductietraining vindt plaats op zaterdag 19 januari 2008. Alle bijeenkomsten vinden plaats op Landgoed de Horst in Driebergen. Aanmelden kan via info@europeesinstituut.nl.

Europees Instituut
Het Europees Instituut is een onafhankelijk opleidingsinstituut met als kernactiviteit de Opleiding Coaching & Counseling. Het Europees Instituut staat voor gedegen opleidingen waarmee een stevige basis wordt gelegd voor het uitvoeren van communicatieve begeleidingsvormen, zoals coachen, counselen en trainen.

Voor het Europees Instituut betekent de nieuwe Leergang Groepscoaching een versteviging van de visie. De leergang is een aanvulling op het huidige aanbod: de thema's training en coaching krijgen een aanzienlijke verdieping op het gebied van de begeleiding van groepen en groepsprocessen.

Het Europees Instituut is opgericht in 1992 en is tegenwoordig een volle dochter van de Baak, Management Centrum VNO-NCW.





http://www.europeesinstituut.nl