Gemeente Hengelo

Nieuwe evenementenborden sieren de invalswegen

De Haaksbergerstraat had maandag 12 november de primeur: daar werd de eerste van de in totaal zeven nieuwe borden aan de invalswegen geplaatst. Deze borden, die in 2000 werden geplaatst om werkzaamheden in de binnenstad te communiceren, werden later 'overgenomen' voor stadspromotie.

De borden aan de zeven Hengelose invalswegen vormen een krachtig middel om evenementen in de Hengelose binnenstad onder de aandacht van bezoekers te brengen. De borden vallen bijzonder op door hun kleurstelling (geel-blauw) en vormgeving. Zogenaamde bouwborden met panelen met fotomateriaal met daaronder vier evenementenvermeldingen.

Tijdens de harde storm in januari 2007 waaiden 4 van de 7 borden om. Deze waren zo beschadigd dat ze niet opnieuw konden worden gebruikt. De resterende drie borden bleken bij controle technisch niet meer in goede staat. Daarom werd besloten alle zeven borden te vervangen. Van de gelegenheid werd gebruik gemaakt om het beeldmateriaal te vernieuwen en het lettertype en logo aan te passen aan de huidige huisstijl van VVV&Stadspromotie. Ook bieden de nieuwe borden de mogelijkheid het evenementenaanbod actueler te houden dan voorheen het geval was. In ieder geval kan met ingang van 12 november iedereen die Hengelo via één van de zeven toegangswegen binnenrijdt, weer zien welke evenementen er in de binnenstad op stapel staan.