Politie Kennemerland

persberichten

Kennemerland, 12-11-2007 o Alle persberichten van Kennemerland van maandag 12 november

Gebiedsagenten interviewen samen met stagiaires buurtbewoners

De komende weken zullen de gebiedsagenten van Haarlem Oost en Schalkwijk de inwoners van hun wijken interviewen om te onderzoeken of ze zich veilig voelen en de indruk hebben dat de politie in hun nabije omgeving met de juiste dingen bezig is. Ze worden hierbij geholpen door een groep van negen stagiaires van het Regionaal Opleidingscentrum Amsterdam, Orde & Veiligheid. Die lopen dit schooljaar 16 dagen stage op politiebureau in Schalkwijk. De stagiaires oriënteren zich op het politieberoep. Behalve hun hulp bij de interviews leren ze o.a. onveilige plekken te herkennen, besurveilleren en burgers aan te spreken en voor te lichten. De uitkomsten van de interviews worden door de gebiedsagenten gebruikt om vast te stellen waar ze zich het komende jaar in hun wijk op dienen te richten.

Geweldplegers aangehouden

HAARLEM, 11 november - De politie heeft zondagmorgen twee 24-jarige Bulgaren aangehouden voor mishandeling en poging tot verkrachting. De mannen hebben rond 05.00 uur op de hoek van de Beeksteeg en de Hagestraat een 22-jarige Haarlemse geschopt, geslagen en geprobeerd haar te verkrachten. De vrouw was lopend onderweg toen ze door het tweetal werd aangesproken. Ze ging niet in op enkele oneerbare voorstellen en werd toen gegrepen. Buurtbewoners die zagen dat de vrouw werd mishandeld riepen de verdachten toe te stoppen. De verdachten zijn er vandoor gegaan. Politiemensen zijn op zoek gegaan naar de verdachten en troffen hen na enig zoeken elders aan. De verdachten zijn aangehouden en ingesloten. Mogelijk dat de mannen in de nacht van zaterdag op zondag meer vrouwen hebben lastig gevallen. Het gaat om een vrij lange man met een donkere paardenstaart en een kleinere forse man met kort haar. Slachtoffers worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem, tel. 0900-8844.

Recidivist

HAARLEM, 12 november - Politiemensen controleerden rond 00.30 uur op de Gasthuisvest de bestuurder van een auto, een 28-jarige Heemskerker. De man bleek onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de man in korte tijd vijf keer is aangehouden voor rijden onder invloed. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is in beslag genomen. Verder is opnieuw proces-verbaal opgemaakt tegen de man.

Vandaal aangehouden

Nieuw Vennep, 11 november - Surveillerende agenten zagen rond 15.30 uur op de Noorderdreef drie jongens bij een bushalte staan. Ze zagen dat één van de jongens met een tang het raamrubber van het bushokje demonteerde. Hij bleek een 15-jarige Hoofddorper die samen met twee evenoude plaatsgenoten op pad was. De jongen is aangehouden en zijn moeder is in kennis gesteld. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt en hij heeft de strip weer terug geplaatst.

Invalide man mishandeld

HAARLEM, 11 november - Een 48-jarige invalide Haarlemmer heeft zondag aangifte gedaan van mishandeling. De man had in zijn invalidenwagen boodschappen gedaan in een supermarkt aan de Eksterlaan. Toen hij naar buiten kwam zag hij dat de afrit voor invaliden was geblokkeerd door een geparkeerd staande Volkswagen Golf. Hij moest hierdoor ruim 20 minuten wachten voor de bestuurder terug was. Toen hij de bestuurder hierop aansprak ging die enorm te keer tegen de Haarlemmer. Die gaf toen met zijn stok een tik op het dak van de auto. Hierop stapte de bestuurder van de auto uit en gaf de Haarlemmer een stomp in zijn gezicht. Die is hierdoor licht gewond geraakt. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de agressieve bestuurder.

Files na aanrijding

BEVERWIJK, 12 november - Rond 10.30 uur is een auto met aanhanger geschaard in de Wijkertunnel. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij meerdere auto's betrokken waren. Niemand is gewond geraakt. Wel is de tunnel gedurende een uur afgesloten geweest voor het verkeer. Hierdoor heeft het overige verkeer flink hinder ondervonden en zijn files ontstaan.

Sigarenzaak overvallen, verdachten aangehouden

HAARLEM, 12 november - Rond 14.15 uur is de sigarenzaak aan de Generaal Spoorlaan in Haarlem Noord overvallen door twee mannen. De mannen bedreigden het personeel van de zaak met een wapen en eisten geld. Er ontstond een vechtpartij waarna de verdachten de winkel zijn uitgevlucht. Er is niemand gewond geraakt. Politiemensen hebben na de melding in de omgeving gezocht naar de verdachten. Na een uitgebreide zoektocht werden twee mannen aangetroffen die voldeden aan het opgegeven signalement. Het bleken Amsterdammers van 30 en 31 jaar oud. Ze zijn aangehouden en ingesloten op verdenking van betrokkenheid bij de overval. De politie stelt een nader onderzoek in.