Werkgeversvereniging AWVN

Pensioenregeling: voldoen aan uitgangspunten PFG

Datum: 12 november 2007

Oproep aan ondernemingen met een rechtstreeks verzekerde pensioenregeling in verband met invoering uitgangspunten Pension Fund Governance voor 1 januari 2008.

VNO-NCW attendeert ondernemingen die hun pensioenregeling bij een verzekeringsmaatschappij hebben ondergebracht erop dat deze regelingen per 1 januari 2008 moeten voldoen aan de uitgangspunten van Pension Fund Governance. Indien uit de voorgenomen evaluatie in 2008 blijkt dat dit onvoldoende is gebeurd, komen er mogelijk verdergaande, wettelijke regelingen.

Sinds 1 januari 2006 gelden de uitgangspunten in verband met de governance van pensioenregelingen. Deze uitgangspunten inzake Pension Fund Governance (PFG) gaan onder meer over het afleggen van verantwoording, de inrichting van intern toezicht en de wijze van communicatie. De uitgangspunten gelden voor
ondernemingspensioenfondsen, bedrijfstakpensioenfondsen en - in afgeslankte vorm - ook voor pensioenregelingen die door de werkgever zijn ondergebracht bij een verzekeringsmaatschappij. Sinds 1 januari 2007 is in de Pensioenwet de plicht opgenomen om deze uitgangspunten in te voeren. De invoering moet uiterlijk per 1 januari 2008 een feit zijn. De Nederlandsche Bank houdt daar toezicht op en zal de voortgang op dit terrein ook controleren.

Signalen uit de praktijk wijzen erop dat vooral pensioenfondsen heel druk bezig zijn met de implementatie van de uitgangspunten. Dit blijkt minder het geval te zijn bij ondernemingen die de pensioenregeling voor hun werknemers hebben ondergebracht bij de verzekeringmaatschappij. Veelal gaat het hier om middelgrote en kleinere ondernemingen die niet vallen onder een bedrijfstakregeling. Deze ondernemingen hebben voor hun werknemers een pensioenovereenkomst met een verzekeringsmaatschappij gesloten. Het Verbond van Verzekeraars heeft in een circulaire de verzekeringsmaatschappijen opgeroepen aan dit dossier voorrang te verlenen en ervoor te zorgen dat in goed overleg met de desbetreffende werkgevers de implementatie van de PFG-verplichtingen tijdig wordt geregeld.

De desbetreffende ondernemingen worden oproepen om - voor zover dat nog niet is gebeurd - spoedig contact op te nemen met de eigen verzekeringsmaatschappij teneinde op korte termijn gezamenlijk een plan te maken. Het is belangrijk dat de werkgevers zich bewust zijn van hun primaire verantwoordelijkheid in dit dossier. Zo is de werkgever verantwoordelijk om aan de OR en pensioendeelnemers verantwoording af te leggen over pensioenaangelegenheden en soms ook moet de werkgever advies vragen over bijvoorbeeld de aanpassing van de uitvoeringsovereenkomst met de verzekeraar en over het serviceniveau van de verzekeraar. Anderzijds behoort het weer tot de primaire taak van de verzekeraar om de deelnemers jaarlijks rechtstreeks te informeren over (de verandering in) hun pensioenaanspraken (de pensioenbrief).

Uiteraard kan de werkgever zijn verplichtingen niet alleen invullen. Daarvoor heeft hij de noodzakelijke hulp en input nodig van de verzekeraar die de regeling uitvoert. Vandaar dat de samenwerking tussen de werkgever en zijn verzekeringsmaatschappij hier van cruciaal belang is.

De indruk bestaat overigens dat de omvang van dit karwei beperkt is, omdat de verplichtingen zoals die voor pensioenfondsen gelden op het punt van intern toezicht niet op direct verzekerde regelingen van toepassing zijn. Voor direct verzekerde regelingen gaat het vooral om:
- op een correcte wijze verantwoording afleggen aan actieve en gepensioneerde deelnemers.

- de inrichting van een interne klachtenprocedure, wat centraal via de verzekeringsmaatschappij kan worden ingevuld.

VNO-NCW doet een dringend beroep op ondernemingen met een direct verzekerde pensioenregeling en op hun verzekeringsmaatschappij die de regeling uitvoert, op zeer korte termijn in actie te komen om er gezamenlijk voor te zorgen dat de implementatie van de PFG-uitgangspunten vóór 1 januari 2008 is geregeld.