Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 12 november 2007

Zaanstreek-Waterland, 12-11-2007

Twee Zaanse overvallen in Opsporing Verzocht

Zaandijk, 12 november 2007

De politie brengt dinsdagavond twee overvallen onder de aandacht in Opsporing Verzocht. De overval op de Burger King aan de Leeghwaterweg in Wijdewormer en de overval op het Gulf tankstation aan De Weer in Zaandam. Het Burger Kingfiliaal bij de afrit Zaanse Schans werd maandagochtend 24 september tussen halfnegen en kwart voor negen overvallen door twee negroïde mannen met bivakmutsen. Zij dwongen de beheerder de kluis te openen. De zaak was op dat moment nog niet voor het publiek geopend. Een nog onbekend geldbedrag werd meegenomen en het tweetal verliet door de achterdeur het pand. De overvallers zijn vermoedelijk weggereden via de Rijksweg A7 in de richting van Purmerend.

Het Gulf tankstation werd vrijdagmiddag 28 september rond kwart voor zes overvallen. Op dat moment waren er twee medewerksters in de shop aanwezig. Onder bedreiging van een vuurwapen werden zij door twee daders gedwongen de inhoud van de kassa af te geven. Daarna gingen de mannen er te voet vandoor richting de kinderboerderij, gevolgd door twee omstanders die door een van de medewerksters waren gewaarschuwd. De omstanders verloren het duo, een negroïde en een blanke man, op de Dodonaeuslaan uit het oog. De politie zette direct een zoekactie op touw, waarbij een speurhond en een helikopter werden ingezet. Opsporing Verzocht is te zien op Nederland 1, van 21.45-22.30 uur. De herhaling is woensdagmiddag kwart over een op Nederland 2.

Geslagen tijdens Sint Maarten

Wormerveer, 11 november 2007, 19:25

De politie heeft tijdens Sint Maarten een 29-jarige vrouw uit Wormerveer aangehouden omdat zij een 47-jarige plaatsgenote mishandeld zou hebben. De verdachte ging met enkele kinderen langs de deuren en belde aan bij een woning aan de Bakkersstraat. Nadat de kinderen hadden gezongen voor de 47-jarige bewoonster zou het zoontje van de begeleidende moeder zonder te vragen in de snoeppot hebben gegraaid. De bewoonster zou tegen de moeder hebben gezegd dat ze haar kinderen beter moet opvoeden. Daarna zou de moeder een kaakslag en twee klappen op het hoofd hebben uitgedeeld. Als gevolg hiervan viel de bewoonster in haar eigen rozenstruik en werd haar bril van haar hoofd geslagen. De politie arresteerde de moeder en heeft proces-verbaal opgemaakt dat naar justitie wordt gestuurd.

Mannen stelen uit nieuwbouwwoning

Purmerend, 11 november 2007, 15:34 uur

Twee mannen van 19 en 41 jaar uit Purmerend zijn aangehouden op verdenking van diefstal van purschuim. Een politieagent zag in zijn vrije tijd twee mannen in de weer met dozen voor een nieuwbouwwoning en vertrouwde het niet. Hij belde de politie die de mannen om een verklaring vroeg. De mannen verklaarden dat ze bouwmateriaal hadden gedumpt, maar ook een andere woning hadden betreden. In de auto van de mannen stond een doos met purschuim die niet van hen was. Deze is inbeslaggenomen en de mannen moesten mee naar het politiebureau voor verhoor.

Twee auto's gestolen bij inbraak

Westzaan, 12 november 2007

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een woninginbraak aan de Weiver. Men is de woning binnengedrongen tussen 01.00 en 07.00 uur. De benedenverdieping is doorzocht en er is een laptop, geld, identiteitsbewijzen en twee auto's gestolen. Ook lag in de laadbak van een van de auto's nog een fiets. De politie heeft navraag gedaan in de buurt of mensen iets verdachts hebben gezien en Forensische Opsporing heeft sporenonderzoek verricht.

Teveel gedronken

Landsmeer, maandag 12 november, 01:38 uur

Tijdens een alcoholcontrole op de IJdoornlaan heeft de politie een 60-jarige bestuurder uit Landsmeer aangehouden. De automobilist had tweeënhalf keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een rijverbod van zes uren en een proces-verbaal.

Maandag tussen 1:00 en 2:00 uur werden 36 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest.

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Edam, 11 november, 02:48 uur

Op de Monnickendammerjaagweg heeft de politie zondagochtend vroeg het rijbewijs ingevorderd van een 21-jarige man uit Volendam. De man zat met veel te veel drank op achter het stuur van zijn auto. Hij had een alcoholgehalte van 2 terwijl voor hem, als beginnend bestuurder, een alcohollimiet geldt van 0,2. De man kreeg een proces-verbaal en moet verplicht (en op eigen kosten) een EMA-cursus (Educatieve Maatregel Alcohol in het verkeer) volgen bij het CBR.

38 km per uur te hard

Den Ilp, 12 november, 09:15-11:45 uur

Tijdens een snelheidscontrole in Den Ilp reden maandagochtend 44 van de 700 bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 88 km per uur. In Den Ilp geldt een maximumsnelheid van 50 km per uur. De controle werd uitgevoerd met behulp van een radarauto.

Honderden hardrijders

Watergang, 12 november, 09:45-12:00 uur

Op de Kanaaldijk (Jaagweg) heeft de politie maandagochtend een snelheidscontrole gehouden. Van de 840 passanten overschreden 293 de snelheidslimiet. De hoogste snelheid bedroeg 96 km per uur bij een toegestane snelheid van 50 km per uur.

Laatst gewijzigd 12-11-2007 16:25 | © Politie Zaanstreek-Waterland |