Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (12-11)

TILBURG, 12 november 2007

Politiehond Boy houdt Goirlenaar aan voor huiselijk geweld

GOIRLE De politie heeft gisteravond rond 20.30 uur in een woning in Goirle de 48 jarige bewoner aangehouden. Agenten werden geassisteerd door politiehond Boy. De man wordt verdacht van mishandeling en bedreiging. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

Gewaarschuwde agenten namen poolshoogte in de woning en troffen in het huis een ravage aan. Diverse meubels lagen omver en op de grond troffen de agenten de inhoud van de kast aan. Tijdens het gesprek met de even oude partner van de verdachte hoorden de agenten dat vanaf de eerste verdieping huisraad omlaag gegooid werd. Ondanks diverse waarschuwingen bleef de verdachte goederen via het trapgat omlaag gooien. Op het moment dat de politie naar boven liep, gooide de man huisraad in de richting van de agenten en sloot zich op in de badkamer. Nadat agenten de badkamer deur geopend hadden nam de verdachte een gevechtshouding aan. Politiehond Boy greep in waarop de man aangehouden kon worden.

Veelpleger steelt fiets en wordt ingerekend

TILBURG Een agent heeft gistermiddag rond 16.30 uur op het Lieve Vrouweplein een 20 jarige Tilburger aangehouden voor diefstal fiets. De agent zag in zijn privé-tijd dat de verdachte belangstelling toonde in een slotvast afgesloten fiets die tegen een gevel in de Zomerstraat gestald stond. Korte tijd later trof hij dezelfde man aan met de afgesloten fiets op het Lieve Vrouweplein. De verdachte nam de fiets al tillend mee. Hierop sprak de agent de man aan en droeg hem over aan zijn gewaarschuwde zijn collegas. Op het bureau bekende de verdachte de fietsdiefstal. Omdat de man bij de politie bekend staat als veelpleger werd hij volgens het veelplegers protocol ingesloten.

Politie arresteert vrouw voor inbraak in woning

TILBURG De politie heeft gisterochtend rond 10.15 uur in een woning in de wijk Hasselt een 26 jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. Ze wordt ervan verdacht op 04 november jl. tussen 14.00 uur en 22.00 uur te hebben ingebroken in een woning aan de Hilvarenbeekseweg in Tilburg. De bewoner, een 48 jarige man deed hiervan aangifte. Om de woning in te kunnen komen forceerde ze de toegangsdeur. De buit bestond uit audioapparatuur. Op het bureau legde de verdachte een bekennende verklaring af.

Automobilist valt in slaap en veroorzaakt verkeersongeval

TILBURG De politie heeft gisterochtend rond 07.30 uur op de Rijksweg A58 een 40 jarige Tilburgse automobilist aangehouden voor verkeersgevaarlijk rijgedrag. Op de Rijksweg, ter hoogte van de Blaak, veroorzaakte hij een verkeersongeval waarbij een 24 jarige inwoner uit Tilburg gewond raakte. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De 40 jarige automobilist reed gisterochtend over de Rijksweg A58, komende uit de richting van Breda en gaande in de richting van Tilburg. Ter hoogte van de Blaak botste hij met de voorzijde van zijn auto tegen de achterzijde van zijn voorganger. Ten gevolge van de aanrijding raakte een 24 jarige Tilburger, een inzittende van de aangereden auto, bekneld in het voertuig. De brandweer kwam eraan te pas hem uit zijn benarde positie te bevrijden. De 40 jarige automobilist verklaarde op het bureau dat hij vermoedelijk in slaap gevallen was.

Auteur: Desirée Brabers