Gemeente Tilburg

Eerste 44 bomen in Tilburgs Geboortebos

Op zaterdag 10 november zijn de eerste door Tilburgers geadopteerde bomen geplant in het Tilburgse Geboortebos. Het geboortebos, een perceel naast het Noorderbos, heeft 44 nieuwe bomen gekregen. Ondanks het slechte weer kwamen veel ouders om voor hun kind een Italiaanse populier te planten. Even vóór het planten hield de regen op. In een grote verwarmde tent werd na het planten beschuit met muisjes en een drankje geserveerd.

Bijzondere plek Ieder jaar in november worden de geboortebomen feestelijk geplant. Ouders en kinderen worden uitgenodigd om de geadopteerde boom zelf te komen planten. Ook wordt ieder jaar een nieuwe plaquette onthuld met daarop alle namen en geboortedata van de kinderen. De plaquette is onthuld door Marieke Moorman (wethouder Milieu) en Peter Derksen (directeur Stichting Nationale Boomfeestdag).

Collegelid Marieke Moorman plantte zelf ook een boom als ouder en richtte kort het woord tot de aanwezigen als wethouder groen in Tilburg. Ze bedankte de ouders voor hun actieve bijdrage en het feit dat ze ondanks de slechte weersvoorspellingen naar het bos gekomen waren.

Geboortebomen Het Geboortebos is een echt bos waarin bomen groeien voor de nieuwe wereldburgers. Iedereen kan voor ¤ 29,50 meedoen aan het realiseren van dit Geboortebos. De ouders krijgen een geboortecertificaat als aandenken. Meer informatie over het Tilburgse Geboortebos en de aanmeldingsprocedure is te vinden op de site van de Stichting Nationale Boomfeestdag, www.boomfeestdag.nl.

Tilburgs Geboortebos Het geboortebos is op 27 maart 2007 geopend. Het bos is opgericht door de gemeente Tilburg samen met de Stichting Nationale Boomfeestdag en de stichting Stedenband Tilburg-Matagalpa in Tilburg én Matagalpa (Nicaragua). Geboortebossen staan symbool voor het feit dat elk kind moet kunnen opgroeien in een gezonde groene wereld. Via de Stedenband Tilburg Matagalpa wordt er voor elke boom die in Tilburg wordt geplant, ook in Matagalpa een boom geplant in het Geboortebos daar.
---