Gemeente Delft

Felicitaties voor eerste verblijfsvergunning via generaal pardonregeling

Op 15 juni 2007 is de uitvoering van de generaal pardonregeling gestart. In Delft is nu de eerste inwoner bekend die via deze regeling zijn verblijfsvergunning heeft gekregen én is geholpen door Servicepunt Generaal Pardon. De heer Sambi (geboren in Zaïre) beschikt inmiddels over zijn verblijfsvergunning. Daarnaast is ook zijn uitkering geregeld en heeft hij op basis van een urgentieverklaring een driekamerwoning aangeboden gekregen. Het Servicepunt heeft hem bij deze aanvragen ondersteund.

Dick Rensen (wethouder integratie en inburgering) feliciteert de heer Sambi in zijn nieuwe woning aan het Dirk Costerplein 171 in Delft op dinsdag 13 november om 16.30 uur. U bent van harte uitgenodigd bij deze feestelijke ontmoeting aanwezig te zijn.

Servicepunt Generaal Pardon verleent ondersteuning bij het aanvragen van een burgemeestersverklaring. Deze is nodig om in aanmerking te komen voor de zogenoemde 'pardonregeling'.

Uiterlijk 31 december 2007 kan de burgemeestersverklaring door de gemeente bij de IND worden aangeleverd. Dit betekent dat 1 december de uiterste datum is dat een verzoek voor een burgemeestersverklaring kan worden ingediend. De komende drie weken kunnen dus belangrijk zijn voor mensen die binnen de oude Vreemdelingenwet vallen.

De heer Sambi was al bekend bij de IND en heeft dus geen burgemeestersverklaring aan hoeven vragen. Het Servicepunt heeft hem wel ondersteund bij het aanvragen van een urgentieverklaring en een uitkering.

De heer Sambi, geboren op 15 maart 1973 in Zaïre (Afrika), heeft in oktober 1995 asiel aangevraagd. Toen hij in april 1998 was uitgeprocedeerd wilde hij door vrees voor vervolging niet naar Zaïre terugkeren. Daarom startte hij in februari 2000 een andere procedure op reguliere grond. Deze procedure had tot het beroep in juni 2005 geen kans van slagen. Sindsdien was de heer Sambi uitgeprocedeerd zonder procedure. Omdat de situatie in zijn land in de loop van de jaren niet was veranderd, besloot hij in Nederland te blijven. Ondanks dat hij uitgeprocedeerd was. De heer Sambi was dan ook bijzonder blij met de generaal pardonregeling. Hij start zo snel mogelijk met een inburgeringsprogramma.