Ingezonden persbericht


Goedemiddag,

Vandaag opende Creative Conversion Factory officieel haar deuren op High Tech Campus Eindhoven. CCF is een ontmoetingsplaats waar uitvinders, producenten en investeerders veelbelovende technologische ideeën kunnen omzetten in levensvatbare producten. Ideeën voor intelligente technologieën die het leven aangenamer, makkelijker en productiever maken, komen na de creatiefase niet meer op de plank maar geeft CCF een kans.

Creative Conversion Factory is een initiatief van Emile Aarts, wetenschappelijk directeur Philips Research; het bedrijfsplan is ontwikkeld door de stichting Brainport. Het streven is de intelligente technologieën in deze producten zo toe te passen dat het plezier, gemak en functionaliteit oplevert. Dat soort innovaties, die te maken hebben met sensortechnologie, licht en psychologie, kunnen voortaan bij CCF terecht.

CCF heeft al twee pilotprojecten gestart. De eerste is Ambient Wayfinding: met een interactief navigatiesysteem en dankzij licht, geluid, en misschien ook wel geur, wandelt de bezoeker van een hotel, conferentiehotel of ziekenhuis probleemloos naar de juiste ruimte. Samen met NH Koningshof in Veldhoven wordt dit idee verder ontwikkeld. Het tweede pilotproject is Intelligente Speelomgeving, ontworpen door TU/e. Met intelligente of interactieve speelomgevingen wil CCF kinderen stimuleren om in beweging te komen. Een interactieve speelomgeving is bijvoorbeeld Footwall(TM): een muur van beton waarop met licht en videotechniek bewegende doelen verschijnen die de kinderen met een voetbal moeten raken.

Meer informatie vindt u in het onderstaande persbericht dat ook is bijgevoegd als Word document. Indien u vragen heeft, neemt u dan even contact met mij op.

Met vriendelijke groet,
Noortje

Bex*communicatie

Eindhoven
Postbus 4170, 5604 ED Eindhoven
Piuslaan 70a, 5614 CM Eindhoven
Telefoon: +31 (0)40 294 52 52
Mobiel: 06-14 555 921
Telefax: +31 (0)40 294 52 99
E-mail: info@bexcommunicatie.nl

Amsterdam
Danzigerkade 17, 1013 AP Amsterdam
Telefoon: +31 (0)20 582 98 29
Telefax: +31 (0)20 582 98 39

http://www.bexcommunicatie.nl
http://www.bexblog.nl

Briljante ideeën vinden weg naar de markt
Opening Creative Conversion Factory op High Tech Campus Eindhoven

Eindhoven, 12 november 2007 - Vandaag opende Creative Coonversion Factory officieel haar deuren op High Tech Campus Eindhoven. CCF is een ontmoetingsplaats waar uitvinders, producenten en investeerders veelbelovende technologische ideeën kunnen omzetten in levensvatbare producten. Ideeën voor intelligente technologieën die het leven aangenamer, makkelijker en productiever maken, komen na de creatiefase niet meer op de plank maar geeft CCF een kans. Creative Conversion Factory is een initiatief van Emile Aarts, wetenschappelijk directeur Philips Research; het bedrijfsplan is ontwikkeld door de stichting Brainport.

'Dit nieuwe initiatief past uitstekend bij Brainport, dat zich als toptechnologieregio in Europa profileert op gebieden als innovatie en samenwerking en mogelijkheden biedt voor starters', aldus Elies Lemkes, programmadirecteur Stichting Brainport. Briljante ideeën ontstaan soms op de verkeerde plaats of het verkeerde moment. Ze passen niet binnen de bedrijfsstrategie, of de bedenker kan de juiste partner niet vinden om het een marktwaardig product te maken. CCF vindt het jammer om dergelijke ideeën op de plank terecht te laten komen. Daarom is er een 'factory' opgericht waarin partijen elkaar vinden, kennis gedeeld wordt en de weg naar productie in zicht komt.

Het streven is de intelligente technologieën in deze producten zo toe te passen dat het plezier, gemak en functionaliteit oplevert. Dat wordt Ambient Experience genoemd, waar technologie verpakt wordt in de omgeving en het menselijk gedrag positief beïnvloedt. Dat soort innovaties, die te maken hebben met sensortechnologie, licht en psychologie, kunnen voortaan bij CCF terecht.

CCF heeft al twee pilotprojecten gestart. De eerste is Ambient Wayfinding. Veel bezoekers zoeken in hotels, conferentiecentra en ziekenhuizen tevergeefs naar bordjes en verdwalen in de wirwar van gangen. Dat kan ook anders. Met een interactief navigatiesysteem en dankzij licht, geluid, en misschien ook wel geur, wandelt de bezoeker probleemloos naar de juiste ruimte. Samen met NH Koningshof in Veldhoven wordt dit idee verder ontwikkeld.

Het tweede pilotproject is Intelligente Speelomgeving, ontworpen door TU/e. Met intelligente of interactieve speelomgevingen wil CCF kinderen achter de televisie of computer vandaan krijgen en hen stimuleren om in beweging te komen, meer buiten te spelen en sociale contacten aan te gaan. Een interactieve speelomgeving is bijvoorbeeld Footwall(TM): een muur van beton waarop met licht en videotechniek bewegende doelen verschijnen die de kinderen met een voetbal moeten raken. Meerdere kinderen kunnen tegelijk spelen. Het systeem identificeert de spelers (bijvoorbeeld via RFID of GSM) en kan het spel aanpassen aan het niveau van de aanwezige kinderen. Het spel is geschikt voor kinderen van 4 tot 16 jaar.

Over CCF
Creative Conversion Factory is een facilitair bedrijf waarin bedrijven, designers, technologie-instituten, kennisinstellingen, financiers en marktpartijen elkaar kunnen ontmoeten om intelligente, vernieuwende Ambient Experience ideeën uit te werken tot commercieel aantrekkelijke producten. Creative Conversion Factory is een initiatief van Emile Aarts, Wetenschappelijk Programmadirecteur Philips Research. Het concept en het businessplan is ontwikkeld door Stichting Brainport, in samenwerking met TU/e Industrial Design, Design Academy Eindhoven, Dutch Polymer Institute, Holst Centre, Philips Design, Philips Research, NH Koningshof en Living Tomorrow. CCF is mogelijk gemaakt met bijdragen van het Ministerie van Economische Zaken, de Provincie Noord Brabant en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven. Zie ook www.creativeconversionfactory.com voor meer informatie.

Over Brainport
Brainport, de regio Zuid-oost Nederland is niet alleen het trekpaard van de Nederlandse economie maar staat als toptechnologie-regio ook hoog aangeschreven in Europa. De Stichting Brainport maakt er als uitvoeringsorganisatie werk van om die status te behouden en de regio uit te bouwen tot een toptechnologische hotspot in Europa, met een hoge kwaliteit van wonen, werken en leven. Om deze ambities te verwezenlijken, slaan bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid in de Stichting Brainport de handen ineen. Brainport is aanjager van innovatieve projecten en brengt deze partijen bij elkaar. Meer informatie is te vinden op www.brainport.nl