Gemeente Kapelle

Weer overlast in Wemeldinge!

Om moedeloos van te worden en ergerniswekkend: bijna elk weekend gebeurt er iets vervelends in Wemeldinge. Maandagmorgen kreeg de gemeente een telefoontje dat het een rotzooi was in de gymzaal in Wemeldinge. Maandagmorgen kwamen gebruikers in het gebouw. Ze zagen dat er duidelijk gebruik, beter misbruik, van de zaal was gemaakt met vandalisme en vernielingen als gevolg.

De rommel is gemaakt na zaterdagavond 20.30 uur. Daarvoor vond er een speciale sportactiviteit plaats voor jongeren onder leiding van de Breedtesportmedewerker. De Breedtesportmedewerker heeft zelf de zaal afgesloten en gecontroleerd of alle deuren dicht waren. Een groep jongeren in Wemeldinge is momenteel bezig zichzelf van hun goede kant te laten zien door Breedtesportactiviteiten mede te organiseren. Betreurenswaardig is dat door het gebeurde in de zaal in Wemeldinge de jongeren toch weer in een kwaad daglicht komen te staan. Natuurlijk is er aangifte gedaan bij de politie.

In Wemeldinge is altijd sprake van een groot gemeenschapsgevoel. Desondanks wordt niet vanuit de samenleving in Wemeldinge opgetreden tegen de overlast die er de laatste weekenden schering en inslag is. Velen, met name bewoners in en rondom De Wemel en het Dorpsplein, hebben er last van. Naar de mening van het college en de politie gaat het om een kleine groep. Van een aantal notoire raddraaiers kennen we de namen maar op heterdaad betrappen kost onevenredig veel inzet van de politie. Anderzijds kan dit zo niet ongestraft doorgaan. Van de jongeren die meelopen moet eens een signaal uitgaan naar de raddraaiers dat dit vervelende gedoe moet stoppen.

Wemeldingenaren, wij doen een dringend beroep op u allen opdat deze overlast een halt wordt toegeroepen. Van alle vervelende dingen die in de achterliggende tijd gebeurd zijn, moeten sommige ouderen en/of jongeren iets afweten. Maak hier, desnoods anoniem, melding van opdat de schade verhaald kan worden en in overleg preventieve maatregelen genomen kunnen worden

S.W.G.M. Kramer, burgemeester
L.F. Kosten, wethouder jeugdzaken