Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Harry de Ruyter op dreef in Toronto

12/11/2007

Toronto/Hengelo, 12 november 2007
Vierspanrijder Harry de Ruyter was afgelopen weekend goed op dreef tijdens de Royal Winter Fair in het Canadese Toronto. De Ruyter nam met een gemêleerd vierspan bestaande uit kruisingen tussen Hackney, Morgan en Clydesdale paarden deel aan het indoor marathon showblok. Gedurende drie avonden nam De Ruyter het op tegen de Duitse publiekslieveling Michael Freund, die eveneens met geleende paarden reed, en de Canadese rijders Eugen Hug en Deb Laderoute. De Ruyter eindigde twee keer met minimaal verschil op Freund op de tweede plaats. De laatste avond streek Eugen Hug met de hoogste eer. Freund moest die avond afzien van deelname omdat een van de paarden geblesseerd was.

"Het was super om daar mee te mogen rijden," vertelt De Ruyter. "Ik heb al vaker meegereden in Toronto, maar het blijft bijzonder. Er zat wel 9000 man publiek, die allemaal op de banken stonden als wij aan het rijden waren, echt fantastisch!"
De Ruyter was zeer te spreken over deze bijzondere paarden, die in eigendom zijn van de Canadees Dr. Cormack: "Ik kreeg het span pas twee dagen voor de eerste wedstrijd in handen en heb er veel werk in gestoken. Je zag het span iedere dag groeien en het lastigste paard bleek zelfs een topper te zijn."
De Ruyter was de dagen voorafgaand aan de Royal Winter Fair in het Canadese Calledon East, waar hij op de farm van Dr. Cormack een grote groep geëmigreerde Nederlandse liefhebbers les gaf met hun Friese paarden.