PERSBERICHT Schiphol Rijk, 12 november 2007

Evides kiest voor unified communications-oplossing van Macaw

Complete online vergaderomgeving op basis van Microsoft unified communications-software

Evides Waterbedrijf heeft aan Macaw opdracht gegeven voor een compleet online vergadersysteem. Dit systeem wordt gebouwd op basis van de vandaag in Nederland gelanceerde Microsoft unified communications-software.

Evides levert drinkwater in het zuidwestelijk deel van Nederland. Daarnaast is Evides een belangrijke speler op de internationale markt voor industriewater en afvalwaterzuivering. Omdat Evides diverse vestigingen heeft, bestaat bij Evides de behoefte aan een online vergaderomgeving waarmee teamleden van de vele projecten van het bedrijf op afstand met elkaar kunnen vergaderen. De verwachting is dat een gemakkelijk te gebruiken vergadersysteem aanzienlijke besparingen zal opleveren op reis- en verblijfskosten. Met deze innovatieve methode streeft Evides naar efficiëntere communicatie.

"Onze afdeling Stafbureau Productie zit zowel in Middelburg als in Kralingen maar heeft wel, net als elke afdeling, regelmatig overleg. Dit betekent tot nu toe dat één van beide partijen een dikke 1,5 uur reistijd kwijt is om bij dit overleg aanwezig te zijn. Online vergaderen zal voor dit soort concrete kwesties wat ons betreft de uitkomst zijn", zegt projectleider Mark Dudock van Evides.

Eerder dit jaar deed Evides een pilot met een ander online vergadersysteem, maar dit bleek niet de oplossing te zijn die werd gezocht. "De pilot, op basis van een dedicated videoconferencingsysteem, voldeed op een groot aantal punten; er kon online vergaderd worden, beeld- en geluidskwaliteit waren voldoende en het geheel werkte in combinatie met IP telefonie", aldus Dudock. "Het was echter een 'vast' systeem dat in een vergaderzaal stond en alleen daar gebruikt kon worden. Als deze zaal voor andere zaken in gebruik was, kon er ook niet online vergaderd worden. Dit heeft ons doen besluiten over te stappen naar een mobieler, flexibeler systeem van Macaw op basis van Microsoft unified communications-software. Belangrijk voor de besluitvorming waren ook de mogelijkheden die Microsoft Office Communications Server 2007 biedt om koppelingen te maken met de Microsoft Exchange-omgeving en voor instant messaging en presence."

De oplossing die Macaw voor Evides realiseert, bestaat uit Microsoft Office Communications Server 2007, de cliëntsoftware Microsoft Office Live Meeting 2007 en Microsoft Office Communicator 2007. Het is daarmee een van de eerste oplossingen in Nederland die gebruikmaakt van Microsoft RoundTable. Dit is een 360-graden panoramische videovergadercamera die automatisch volgt wie er op dat moment spreekt. De camera kan desgewenst ook complete vergaderingen in hoge audio- en videokwaliteit opnemen om later nogmaals te bekijken.

Over Macaw
Macaw is Nederlands grootste, uitsluitend op Microsoft gespecialiseerde IT-dienstverlener en bouwt sinds 1994 complexe webapplicaties voor klanten als Sara Lee Corporation, gemeente Den Haag, Smurfit Kappa Group, Holland Casino, AKZO Nobel, HEMA, Dixons, Consumentenbond, de Goudse Verzekeringen en Hogeschool Utrecht. Macaw richt zich op de ontwikkeling van applicaties en sites over de gehele breedte van het Microsoft platform. Om kennis te bundelen is de organisatie verdeeld over Solutions Centers. Zij richten zich ieder op een deelgebied, te weten: e-commerce, intranet, BI, CRM, onderhoud & beheer, hosting en maatwerk/mobiele applicaties. Sinds de oprichting is Macaw een winstgevende organisatie waar ruim 175 professionals werkzaam zijn.