Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Heidelberger Druckmaschinen kiest QlikView voor strategische Business Intelligence

Beter zicht op SAP-gegevens na mondiale uitrol

Hoofddorp, 12 november 2007 - QlikTech, volgens IDC aangemerkt als de snelst groeiende aanbieder van 'Business Intelligence'-oplossingen (BI) ter wereld, maakt bekend dat Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg, Duitsland) op grotere schaal gebruik gaat maken van QlikView als strategische analysetool voor de mondiale activiteiten. Heidelberger Druckmaschinen is de mondiale marktleider op het gebied van offsetdrukoplossingen.

Heidelberger Druckmaschinen (Heidelberg) is actief in de belangrijkste industriële regio's van de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) en richt zich ook in toenemende mate op opkomende markten in Azië en Oost-Europa. Het bedrijf verleent diensten aan meer dan 200.000 klanten en heeft ontwikkelings- en productievestigingen in zes landen en 250 verkoopkantoren verspreid over de hele wereld.

Heidelberg werkt al sinds 2006 met QlikView voor verkoopanalyse en de beschikbaarheid en inzet van servicepersoneel op de verkoopafdeling, en voor audits en antivirus-, IT-assetmanagement-, helpdesk- en ITIL-verandermanagentrapporten op de IT-afdeling. De combinatie van snelle implementatie, gebruiksgemak en snelle verwerking van grote gegevensvolumes deed Heidelberg besluiten QlikView ondernemingsbreed te implementeren, met als oogmerk SAP en andere gegevensbronnen beter te integreren en zo de basis te leggen voor probleemloze rapportages.

"Dankzij QlikView beschikken wij over fijnmaziger informatie en zijn de prestaties van ons bedrijf verbeterd. In de afgelopen vijftien maanden heeft QlikView ertoe bijgedragen dat we beter zicht hebben op onze SAP-gegevens en aanzienlijk minder tijd kwijt zijn aan het maken van rapporten," aldus Michael Neff, Chief Information Officer van Heidelberger Druckmaschinen. "Deze verbeteringen hebben aangetoond dat een BI-oplossing niet zwaar en complex hoeft te zijn om als strategische analysetool te kunnen worden ingezet. Het zijn de prestaties die tellen. Met QlikView kunnen we nieuwe applicaties snel uitrollen, zodat onze medewerkers de analyses kunnen maken die zij nodig hebben voor hun dagelijkse werk."

QlikView zal eerst worden uitgerold op de afdelingen Verkoop, Service en Productie. Circa 8.000 verkoopmedewerkers gaan QlikView gebruiken als visuele 'sales cockpit' ter ondersteuning van flexibele klantanalyses. Op de afdeling Productie, waar 6.000 mensen aan de slag gaan met QlikView, zullen projectmanagers beter in staat zijn om enerzijds de verschillende afdelingen aan te sturen die bij de productie van offsetdrukmachines betrokken zijn, en anderzijds de inkoop en productie van ruim 200.000 onderdelen te coördineren die deel uitmaken van één machine.

"Heidelberg is een innovatieve onderneming met complexe productieprocessen," aldus CEO Lars Björk van QlikTech. "Wij zijn ermee ingenomen dat Heidelberg QlikView heeft gekozen om de kwaliteit van de bedrijfsinformatie en -analyses te verbeteren en zodoende beter inzicht te krijgen in de bedrijfsactiviteiten. Dit succes is een logisch uitvloeisel van onze bedrijfsvisie: simplifying analysis for everyone."