Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Brand parkeergarage Hilversum

Hilversum, 12-11-2007 o Zondagochtend 11 november ontstond er brand in een parkeergarage aan de Ruitersweg. Het bovenliggende appartementencomplex werd ontruimd.

Even na half zeven zondagochtend kwam de melding binnen dat er brand was in een parkeergarage gelegen in de kelder van een appartementencomplex aan de Ruitersweg in Hilversum. Omdat er bij de brand veel rook vrij kwam is het hele appartementencomplex, bestaande uit achttien woningen, ontruimd. Ook een aantal woningen aan de Ruitersweg die in de rook lagen, zijn ontruimd. Vierentwintig personen zijn opgevangen op het politiebureau aan de Groest in Hilversum.

Om 8.15 uur werd het sein brandmeester gegeven. Twee auto's zijn uitgebrand en ruim vijftien auto's hebben forse rook- en roetschade opgelopen. Ook de parkeergarage heeft grote schade opgelopen. Tegen 11.00 uur waren alle bewoners weer terug in hun woningen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Uit onderzoek is komen vast te staan dat de brand in de parkeergarage ontstaan is door brandstichting aan een auto. Andere autos en de parkeergarage zelf liepen door de brand rook- en roetschade op.

Verder onderzoek is ingesteld. De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen en vraagt personen die meer weten of iets gezien hebben, zich te melden via het nummer 0900 88 44 of anoniem via het nummer 0800 7000.