Mis(s) Nederland geeft met schoolklas startsein NSGK collecteweek

12/11/2007 15:05



Ned. Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK)



Amsterdam, 12 november 2007 - De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) startte haar collecteweek dit jaar op een schoolplein in Beverwijk. Mis(s) Nederland Reni de Boer gaf samen met Groep 8 van de Openbare School de Zeester, het startsein voor de nationale NSGK- collecteweek door gezamenlijk de eerste collecteronde te doen.

Deze week gaan duizenden collectanten langs de deur voor gehandicapte kinderen. Met de opbrengst van de collecte helpt de NSGK deze kinderen om net zo volwaardig te kunnen leven als hun niet-gehandicapte leeftijdgenootjes. Volgens de stichting moet er nog veel gebeuren om ook gehandicapte kinderen in Nederland gelijke kansen te bieden. Daarnaast probeert de NSGK de beeldvorming rondom kinderen met een handicap bij te stellen. Door vooroordelen weg te nemen helpen zij deze kinderen hun plekje te veroveren in de maatschappij.

Reni de Boer is als Mis(s) 2007 verkozen tot mooiste, charmantste en meest betrokken gehandicapte jonge vrouw van Nederland. Wegens Multiple Sclerose zit zij in een rolstoel; ze weet dus als geen ander hoe het is om te moeten opboksen tegen hindernissen en vooroordelen.

"Het is mijn persoonlijke doelstelling een essentiële bijdrage te leveren aan de veranderende beeldvorming over gehandicapten in onze samenleving. De NSGK speelt daarin een zeer belangrijke rol door het ontwikkelen van projecten waar jonge gehandicapte kinderen gewoon jong kunnen zijn. Ik wil de NSGK daarbij helpen door vandaag samen met een groep jonge kinderen het startsein te geven voor de collecteweek, de collecteweek is van groots belang daar we simpelweg veel donaties nodig hebben om alle doelen te bewerkstelligen." zegt Reni de Boer.

Juf Nancy van Groep 8 van de Openbare School De Zeester voegt hier aan toe: "Wij collecteren al 4 jaar met onze klas voor de NSGK. Gehandicapte kinderen hebben net zoveel recht op een eigen keuze in het invullen van vrije tijd, wonen en leren, net zo als de kinderen bij ons op school dat ook hebben. En daar is geld voor nodig, vandaar dat wij ons met veel plezier inzetten voor de NSGK."

Over de NSGK
De NSGK ontwikkelt en ondersteunt jaarlijks honderden projecten voor kinderen en jongeren met een handicap, zoals toegankelijke speelplaatsen, aangepaste vakanties, speciaal vervoer en kleinschalige woonvormen. Zo helpt de NSGK deze kinderen en jongeren om, met hun beperking, zo volwaardig mogelijk te kunnen leven. De stichting is onafhankelijk en kan haar werk doen dankzij vrijwilligers en donateurs.





http://www.nsgk.nl/