Ingezonden persbericht


Persbericht

s-Hertogenbosch, 12 november 2007

Schat van Caesar wint verkiezing

's-Hertogenbosch Blijdschap en tranen bij het winnende leidsterteam van kinderdagverblijf Schat van Caesar uit Utrecht, toen afgelopen zaterdag bekend werd dat zij Leidsterteam van het jaar 2007 zijn. Uit handen van juryvoorzitter Marinske Riethorst ontvingen zij de Ezeltje Prik Bokaal die hoort bij deze eretitel. Daarnaast kreeg het team een prijzenpakket vol speelgoed van Little Tikes. Ook de nummers twee en drie - de teams van kinderdagverblijf Sara uit Den Haag en Dino Reeshof uit Tilburg - ontvingen dit kostbare prijzenpakket. De overige twaalf finalisten namen de troostprijs (een Little Tikes-zandbak) mee naar huis.

In de stampvolle zaal was de spanning afgelopen zaterdag om te snijden. Bij binnenkomst zagen de genomineerde teams op een groot scherm foto s voorbijkomen die gemaakt waren op hun kinderdagverblijven. Als een wave steeg dan ook her en der gejuich op in de overvolle zaal bij het zien van bekende beelden. Het was niet makkelijk om prijswinnaars te bepalen , erkent juryvoorzitter Marinske Riethorst. We zien dat er heel veel kwaliteit is. Alle vijftien genomineerde teams voldeden ruimschoots aan de door de jury opgestelde criteria. Dan ga je op zoek naar aspecten waarin teams uitblinken. Uiteindelijk vonden we dat Schat van Caesar, Sara en Dino Reeshof eruit springen door hun betrokkenheid bij kinderen en ouders, hun teamspirit en in de manier waarin ze omgaan met bijzondere situaties , vertelt Riethorst. De verkiezing van het Leidsterteam van het Jaar wordt georganiseerd door het blad Ezeltje Prik, dat verspreid wordt onder 2.650 kinderdagverblijven in Nederland. De verkiezing werd dit jaar voor de tweede keer gehouden. Naast de hoofdredacteur van Ezeltje Prik die de jury voorzit, bestaat de jury uit vertegenwoordigers van vijf organisaties die verbonden zijn met de kinderopvang: MOgroep (branche kinderopvang), ABVAKABO FNV, FCB Dienstverlenen in Arbeidsmarktvraagstukken, NIZW jeugd, en BOinK, Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang.

Over Ezeltje Prik en EDG.
Ezeltje Prik is een uitgave van EDG. EDG is hét informatiebedrijf van het onderwijs. Met het motto om binnen het onderwijs hét verschil te maken, informeren wij het onderwijs met gewenste informatie. Zowel door professionals te ondersteunen in hun communicatie naar het onderwijs als door zelf (vak)tijdschriften uit te geven voor de verschillende doelgroepen. EDG onderscheidt zich met kennis, relevante informatie en wijze van communicatie.