Gemeente Veenendaal


Baggerwerkzaamheden Kleine Beer en Grote Beer

In het gebied tussen de Kleine Beer en de Grote Beer werkt de gemeente vanaf 12 november aan het baggeren van verschillende watergangen en vijvers.

Het betreft alweer de vijfde fase van het gemeentelijk baggerplan. Het baggerplan is opgesteld om ervoor te zorgen dat de watergangen en waterpartijen in de gemeente gefaseerd worden opgeschoond. Dit is nodig om de waterafvoer in de gemeente in goede staat te houden en om te blijven voldoen aan de eisen die het waterschap stelt aan het profiel van de watergangen.

Bij de baggerwerkzaamheden worden zand, slib en andere lagen van de waterbodem verwijderd. Bagger ontstaat doordat plantenresten, afval en bodemmateriaal zich vastzetten op de bodem.

De verwachting is dat de baggerwerkzaamheden eind januari 2008 gereed zijn. In het nieuwe jaar starten we in februari met het vervangen van de beschoeiingen van de gebaggerde watergangen en partijen. Niet alle beschoeiing wordt vervangen, maar alleen die delen die nu of binnen afzienbare tijd in slechte staat verkeren. In totaal gaat het om ruim 3 km beschoeiing. Gelijktijdig met deze werkzaamheden vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan de oevers, zoals het maaien van riet. De werkzaamheden worden naar verwachting in maart 2008 afgerond.

De werkzaamheden hebben geen overlast tot gevolg voor de bewoners van het gebied. Voor meer informatie over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer R. Platter. De heer Platter verzorgt het toezicht op de werkzaamheden namens de gemeente en is bereikbaar op 06 2237 5534 of per e-mail op ronald.platter@veenendaal.nl.