Gemeente Rhenen


Onderzoek 60 km/uur gebied Binnenveld

Het gemeentebestuur van Rhenen start met een onderzoek of en in hoeverre de inrichting van het 60 km/uur gebied in het Binnenveld van de gemeente Rhenen effect heeft gehad op de verkeersveiligheid, snelheid en intensiteiten van het gemotoriseerd verkeer. Op basis van deze resultaten wordt een maatregeladvies opgesteld.

In 2004 begon de gemeente Rhenen al met het project 60 km/uur Binnenveld. Omwille van de financiële middelen is er voor gekozen het project gefaseerd uit te voeren. Om het goed voor te bereiden werd vóór elke fase een meting gehouden. Na elke fase werden de resultaten geëvalueerd. De resultaten van de metingen en de bevindingen van de evaluatie worden via nieuwe maatregelen verwoord in een opvolgende fase.

Met het gefaseerd doorvoeren van de maatregelen in het Binnenveld wordt verder gewerkt aan het verkeersluw (leefbaar) maken van het Binnenveld in combinatie met verhoging van de verkeersveiligheid (maximale snelheid van 60 km/uur). Intussen bevindt het project Binnenveld zich in de derde fase, verkeerstellingen en een evaluatieronde.

De mening van de bewoners van het Binnenveld wordt gevraagd over de huidige situatie 60 km/uur Binnenveld. Met de opmerkingen en aandachtspunten wil de gemeente rekening houden bij het uitwerken van het schetsontwerp. Aansluitend wordt het ontwerp toegelicht en besproken met de belanghebbenden tijdens een inloopavond. Volgens de planning worden eventuele werkzaamheden in juni 2008 aanbesteed.

Persbericht 12 november 2007.