VAPRO


Kom in het leerbedrijf

In maart volgend jaar (3-21 maart) is er weer de actie 'Kom in het leerbedrijf'. vmbo-leerlingen gaan in deze periode op bezoek bij bedrijven om te kijken hoe het er in de praktijk aan toegaat.

Het idee erachter is dat leerlingen door deze bedrijven te bezoeken betere keuzes kunnen maken voor hun vervolgopleiding. Het project wordt door Colo georganiseerd en natuurlijk dragen wij als Kenniscentrum PMLF voor onze sectoren graag een steentje bij. Dit is een mooie kans om de interesse in onze sectoren te vergroten.

Meer informatie over dit project kunt u vinden op de website www.kominhetleerbedrijf.nl.

De procedure is als volgt: Scholen kunnen hun leerlingen (minimaal 5 leerlingen per bezoek) inschrijven via de website www.kominhetleerbedrijf.nl aanmelden tot 1 december. De leerlingen worden door de school begeleid tijdens het bezoek. Na deze datum zijn alle aanmeldingen ontvangen en zullen bedrijven worden gezocht binnen de regio van de school in de betreffende bedrijfstak die de leerlingen willen ontvangen. Bedrijven die zich alvast willen aanmelden, kunnen dat ook al via de website doen. De ervaring leert dat een bedrijfsbezoek gemiddeld een tot twee uur duurt. De scholen en de bedrijven stemmen onderling het bezoek verder af.

Wij hopen dat veel vmbo-leerlingen van deze kans gebruik zullen maken.