Persberichten Heuvelrug, 11.35 uur

Utrecht, 12-11-2007

Te veel op

VEENENDAAL In de nacht van zondag 11 op maandag 12 november liep een beginnend bestuurder tegen de lamp omdat hij te veel had gedronken.

Rond 02.15 uur controleerden agenten een automobilist op de Achterkerkstraat. De automobilist, een 23-jarige man uit Ede (Gld), bleek te veel alcohol te hebben genuttigd en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 300 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Alcoholcontrole

RHENEN/ELST De politie heeft in de nacht van zondag 11 op maandag 12 november een alcoholcontrole op de Cuneraweg in Rhenen en de Rijksstraatweg in Elst gehouden.

Bij de controle moesten vijftien automobilisten een blaastest afleggen. Veertien van hen hadden niet (te veel) gedronken, één wel: een 45-jarige man uit Elst (Utr). Hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Elstenaar 330 ug/l, anderhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Te veel op

LANGBROEK Een 62-jarige automobilist uit Langbroek werd in de nacht van zondag 11 op maandag 12 november aangehouden omdat hij te veel alcohol achter zijn kiezen had.

De Langbroeker werd op de Langbroekerdijk gecontroleerd. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 330 ug/l, anderhalf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Mishandeling

VEENENDAAL Op zondag 11 november werd een man aangehouden voor mishandeling van een andere man.

Rond 11.00 uur stonden twee automobilisten, mannen van 33 en 59 jaar oud en afkomstig uit Veenendaal, te wachten voor een gesloten spoorwegovergang op de Kerkewijk. De mannen hadden al langere tijd problemen met elkaar.

De 59-jarige man stapte uit zijn auto en liep naar de andere auto toe. Er ontstond een woordenwisseling tussen beide mannen. Op het moment dat de spoorwegbomen omhoog gingen, reed de 33-jarige man weg. Daarbij werd de 59-jarige aangereden en hij raakte gewond. Het is nog niet duidelijk of dat wel of niet opzettelijk gebeurde.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij bleek enkele gekneusde ribben en knieletsel te hebben opgelopen.

De 33-jarige verdachte werd op verdenking van poging doodslag c.q. zware mishandeling aangehouden. Hij is in het politiebureau ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar wat er precies is gebeurd.

Veel te veel en eigenwijs

RHENEN Een automobilist werd in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 november aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij ging later toch weer achter het stuur zitten.

Rond 02.25 uur werd een 30-jarige automobilist uit Maurik op de Majoor Landzaatweg gecontroleerd. Hij bleek veel te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 790 ug/l, meer dan 3,5 keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van negen uur. Hij werd om 03.45 uur heengezonden.

Rond 08.30 uur zag een agent de Maurikker over de Lijnweg rijden. Dit terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd en het rijverbod nog van kracht was. De Maurikker werd weer aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 310 ug/l.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, in strijd met een rijverbod en onder invloed van alcohol. Zijn auto werd in beslag genomen.

Laatst gewijzigd 12-11-2007 11:37 | © Politie Utrecht