Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 november 2007

Optreden getuige voorkomt waarschijnlijk erger

Hengelo

Een 16-jarige meisje uit Hengelo is zaterdagavond 10 november op de Landmansweg in Hengelo van haar fiets getrokken en de bosjes ingesleurd. Door ingrijpen van een getuige kon het meisje ontsnappen.

Zaterdagavond 11 november werd even na 19 uur gemeld dat een meisje op de Landmansweg in Hengelo door een man van haar fiets was gesleurd en de bosjes was ingetrokken. Een getuige, een 22-jarige Hengeloër, had over het fietspad van de Landmansweg gefietst en daar een fiets zien liggen. Op datzelfde moment hoorde hij vanuit de bosjes hulpgeroep en toen hij ging kijken zag hij een man over een meisje gebogen. De getuige greep in en het meisje wist te zich los te rukken. De man ging er daarna een in auto vandoor, merk en kenteken werden door de getuige genoteerd.

Het slachtoffer vertelde dat zij over het fietspad had gereden en dat ze plotseling door deze man van haar fiets was getrokken en de bosjes was ingesleurd. Hij had haar een aantal keren in het gezicht geslagen en had haar jas losgerukt. Op dat moment had ze hulp van de getuige gekregen en wist ze te ontkomen.

In de woning van de tenaamgestelde van het genoteerde kenteken werd de man aangetroffen en aangehouden. Hij, een 36-jarige Hengeloër, werd meegenomen naar het bureau en later op de dag voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De politie heeft het vermoeden dat deze man vaker verantwoordelijk is geweest voor dergelijke voorvallen en wil dan ook graag in contact komen met vrouwen dan wel meisjes die ook iets dergelijks is overkomen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Zedenpolitie van de politie Twente op het bureau in Hengelo, te bereiken via 0900-8844. (07-146154)

Beschonken bestuurder rijdt tegen hek

Almelo

Het rijbewijs van een 32-jarige automobilist uit Almelo werd zondag 11 november ingevorderd, omdat de man, onder invloed van alcohol, tegen een hek was gereden op de kruising van de Bornsestraat met de Nijreessingel in Almelo .

Op zondag 11 november werd omstreeks 20.00 uur een eenzijdig ongeval gemeld op de kruising van de Bornsestraat met de Nijreessingel in Almelo. Een 32-jarige Almeloër was met zijn auto op de genoemde kruising tegen een hek aan gereden. De man verklaarde te telefoneren tijdens het rijden en daardoor onvoldoende opgelet te hebben. De agenten roken ook een alcohollucht bij de man. Na ademanalyse werd een alcoholpromillage van 1,31 gemeten. Het rijbewijs van de 32-jarige werd ingevorderd. (07-146482)

Vier gewonden na aanrijding

Geesteren

Een 38-jarige automobilist uit Houten en een 19-jarige automobilist uit Almelo kwamen zondag 11 november op de Vriezenveenseweg in Geesteren met elkaar in aanrijding. Beide bestuurders en twee inzittenden van een van de betrokken auto's werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Op zondag 11 november werd omstreeks 18.45 uur een aanrijding tussen twee auto's gemeld op de Vriezenveenseweg in Geesteren. Een 38-jarige automobilist uit Houten wilde de Vriezenveenseweg op rijden in de richting van Vriezenveen. De man zag daarbij een 19-jarige automobilist, die vanaf Geesteren kwam rijden, over het hoofd. De 19-jarige kon niet meer op tijd remmen om de auto van de 38-jarige te ontwijken. Een aanrijding was het gevolg.

Bij de aanrijding raakten de 38-jarige bestuurder uit Houten, de 19-jarige bestuurder uit Almelo en diens twee inzittenden, een 18-jarige vrouw en een 19-jarige vrouw, beide uit Delden, gewond. De vier slachtoffers werden per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De drie inzittenden van de man uit Houten bleven ongedeerd. (07-146465)

Rijbewijs ingevorderd na fiks alcoholgebruik

Delden

Het rijbewijs van een 34-jarige automobilist uit Delden werd zondag 11 november ingevorderd, omdat de man, onder invloed van alcohol, een aanrijding had veroorzaakt aan de Peppelaar in Delden. De 34-jarige was na de aanrijding doorgereden.

Op zondag 11 november werd omstreeks 22.30 uur een aanrijding gemeld aan de Peppelaar in Delden. Een 34-jarige automobilist uit Delden had met zijn auto de spiegel van een geparkeerde auto van een 19-jarige plaatsgenoot geraakt. De man reed na de aanrijding door.

De politie kon de man even later aan de Vossenbrinkweg in Delden aanhouden. De agenten namen een alcohollucht bij de 34-jarige Deldenaar waar. Na ademanalyse werd een alcoholpromillage van 2,10 gemeten. Het rijbewijs van de man werd daarom ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-146520)

Voetbalster mishandeld door supporter

Enschede

Een 30-jarige man uit Enschede werd zondag 11 november aangehouden, omdat hij tijdens een voetbalwedstrijd tussen de damesteams van de Enschedese Boys en SV Almelo een 18-jarige speelster van de Almelose ploeg heeft mishandeld.

Op zondag 11 november werd omstreeks 16.00 uur een mishandeling gemeld op het sportcomplex van de Enschedese Boys aan de Geessinkweg in Enschede. Een 30-jarige man uit Enschede had een 18-jarige speelster van SV Almelo in het gezicht geslagen.

Aanleiding voor het handgemeen waren beledigingen, die het 18-jarige slachtoffer tegenover een 21-jarige tegenstandster had geuit tijdens de wedstrijd. De beide dames raakten met elkaar in conflict na deze beledigingen. De 30-jarige man, die de broer van de 21-jarige bleek te zijn, wilde het conflict beslechten en rende het veld in. Daar sloeg hij de 18-jarige Almelose.

De man werd aangehouden wegens mishandeling. De 18-jarige Almelose heeft aangifte gedaan van deze mishandeling. Bovendien heeft de 21-jarige Enschedese aangifte gedaan wegens belediging door de 18-jarige Almelose. (07-146420)

Getuigen houden beschonken bestuurder aan

Losser

Het rijbewijs van een 47-jarige man uit Beuningen werd zondag 11 november ingevorderd, omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed op de Sportlaan in Losser.

Op zondag 11 november werd omstreeks 17.30 uur gemeld dat getuigen een automobilist staande hielden aan de Sportlaan in Losser. De man reed daar met zijn auto met aanhangwagen en was vermoedelijk onder invloed van alcohol.

Toen de agenten ter plaatse kwamen bleek dat de 47-jarige man uit Beuningen inderdaad gedronken had. Ademanalyse wees een alcoholpromillage van 1,88 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. (07-146448)

Beschonken man zonder rijbewijs rijdt door na aanrijding

Hengelo

Een 35-jarige man uit Hengelo werd zondag 11 november aangehouden, omdat hij, onder invloed van alcohol, een aanrijding had veroorzaakt aan de Marskant in Hengelo. De man was na de aanrijding doorgereden.

Op zondag 11 november werd omstreeks 6.30 uur 's ochtends een aanrijding gemeld aan de Marskant in Hengelo. Een getuige had gezien dat een automobilist tegen een geparkeerde auto van een 22-jarige plaatsgenoot was gereden. Op basis van het door de getuige genoteerde kenteken kon aan de Ruijsdaelstraat in Hengelo een 35-jarige man uit Hengelo worden aangehouden.

De agenten namen bij de 35-jarige Hengeloër een alcohollucht waar. Ademanalyse wees een alcoholpromillage van 2,00 uit. Toen de agenten daarom het rijbewijs van de man wilden invorderen, bleek dat deze in 2002 reeds was ingevorderd wegens rijden onder invloed. Daarom werd de auto van de man in beslag genomen. Tegen de man worden de nodige processen-verbaal opgemaakt. (07-146328)

tel.: 053-4555588


---- --