gewasbeschermingsbijeenkomst boomkwekerij Grote belangstelling voor gewasbeschermingsbijeenkomst boomkwekerij Agenda 12 nov 2007

Onderdeel: Praktijkonderzoek Plant en Omgeving

Op 8 november jl. is de jaarlijkse gewasbeschermingsbijeenkomst gehouden voor boomkwekers, voor de verlenging van de spuitlicentie. De belangstelling was opvallend groot: meer dan 150 boomkwekers waren samengekomen in de voormalige PPO vestiging aan het Rijneveld in Boskoop. Op deze jaarlijkse bijeenkomst die nu voor de vijfde jaar gehouden werd, waren ook opmerkelijk veel bezoekers van buiten de regio Boskoop.

Het programma van de middag en avond werd gevormd door twee lezingen vanuit het onderzoek van PPO, over bodeminsecten en de inzet van natuurlijke vijanden. Het Wellantcollege verzorgde een presentatie over het gebruik van internet voor een goede gewasbescherming in de boomkwekerij.

Nieuw op deze kennisbijeenkomst was de samenwerking met de Nederlandse Bond van Boomkwekers. Zij verzorgden een presentatie over actuele ontwikkelen in het pakket van gewasbeschermingsmiddelen. Ook de samenwerking met toeleveringsbedrijf Houtman is een sterk punt in de organisatie.

Door middel van een evaluatieformulier konden deelnemers hun visie geven op het gebodene. Voor de organisatie van de bijeenkomst in 2008 wordt uitdrukkelijk rekening gehouden met de reacties van bezoekers.

Ondanks dat het voor boomkwekers verplicht is om een dergelijke bijeenkomst te volgen voor het verkrijgen van de spuitlicentie, was er een constructieve houding met een goede wisselwerking tussen de inleiders en bezoekers.

---

Contact
Meer informatie:
infobomen@wur.nl