Politie Drenthe

Maandag

Assen, 12-11-2007

Motor botst op auto

GASSELTE Zondagmiddag is een 51-jarige man uit Gasselternijveen met zijn motor tegen de auto van een 36-jarige man uit Gasselte gebotst op de Gieterweg. De automobilist reed in de richting van Gasselte. Hij kwam er achter dat hij iets was vergeten en besloot te keren. De 51-jarige motorrijder reed eveneens over de Gieterweg richting Gasselte en besloot de automobilist in te halen. Op het moment dat de motorrijder de auto bijna voorbij was, sloeg de auto linksaf. De motorrijder botste vervolgens tegen de linker voorzijde van de auto, viel en gleed ongeveer 35 meter door de berm. Hij gleed rakelings langs een paar bomen en kwam tegen een lichtmast tot stilstand. De automobilist gaf hij aan dat hij zijn richtingaanwijzer aan had staan, de motorrijder gaf aan dat hij dat niet had gezien. Beiden bleven ongedeerd. (07-193491)

Politie houdt verwarde man aan

ASSEN De politie heeft zondagavond 20-jarige verwarde Assenaar aangehouden op verdenking van bedreiging. De man liep op de Overcingellaan met een op een mes lijkend voorwerp te dreigen. Agenten hielden de man aan en brachten hem naar het politiebureau. Het voorwerp bleek een multitool te zijn. De verwarde man is ingesloten. (07-192080)

Alcomobilist veroorzaakt aanrijding

TYNAARLO Zondagavond heeft een 25-jarige alcomobilist uit Zuidlaren een aanrijding met letsel veroorzaakt op de Zuidlaarderweg. Een 60-jarige automobiliste uit Assen klaagde over borstklachten en werd per ambulance overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. Toen agenten ter plaatste kwamen bleek dat er een frontale botsing had plaatsgevonden, waarbij beide voertuigen in een sloot terecht waren gekomen. Alle betrokkenen waren inmiddels uit de autos. Een 25-jarige vrouw uit Zuidlaren verklaarde tegenover de politie dat zij de auto had bestuurd en niet de 25-jarige man. Deze verklaring werd gesteund door de man. Agenten twijfelden aan deze verklaringen, maar beiden hielden vol dat de vrouw de auto had bestuurd. Uit een blaasproef bleek dat de man teveel had gedronken, hij scoorde bijna 1,2 promille. Beiden werden aangehouden en overgebracht naar het bureau en ingesloten. Na verhoor gaf de man toe dat hij had gereden en niet zijn vriendin. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (07-193544)

Huiselijk geweld

ASSEN De politie heeft zondagavond een 34-jarige Assenaar aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De 20-jarige vriendin van de man verklaarde tegenover de politie dat zij eerder op die avond in haar woning door haar vriend zou zijn mishandeld. Na de mishandeling had het slachtoffer kans gezien om het huis uit te vluchten en de politie de waarschuwen. (07-193557)

Politie houdt alcomobilist aan

EMMEN De politie heeft zondagavond een 44-jarige alcomobilist aangehouden op de Cobrahof. De man viel op omdat hij een kapotte koplamp had. Agenten zetten de man aan de kant ter controle en namen een blaasproef af. Naar aanleiding van de uitslag werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan de hand van de ademanalyse scoorde de man bijna 0,45 promille. De automobilist werd heen gezonden met een waarschuwing. Een openstaande boete van een kleine 57 euro betaalde de man ter plekke. (07-193529)

Ongeval met alcohol

ASSEN Zondagavond kreeg de politie een melding binnen dat een 80-jarige alcomobilist uit Assen een aanrijding had veroorzaakt op de Scharmbarg. Toen agenten ter plaatse waren gekomen bleek dat de 80-jarige Assenaar vanaf de Esakkersweg rechtsaf de Walakker was opgereden. Hierbij had hij de bocht zo ruim genomen dat hij met zijn auto de auto van een 38-jarige Assenaar raakte. De man was daarna doorgereden naar een parkeerplaats bij de Scharmbarg. De 38-jarige Assenaar was daar ook naar toe gereden, rook een alcohollucht en belde vervolgens de politie. De 80-jarige Assenaar was niet in staat om een blaastest te ondergaan, hij werd vervolgens aangehouden. Op het politiebureau scoorde de man rond de 1,4 promille. Met een dagvaarding op zak kon de man het bureau verlaten. Hij moet zich binnenkort voor de politierechter verantwoorden. (07-193537)

Beginnend bestuurster moet rijbewijs inleveren

EMMEN De politie heeft in de nacht van zondag op maandag het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige alcomobiliste uit Emmen. De politie had een melding gekregen dat een auto uit de bocht zou zijn gevlogen aan de Nijbracht. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek niemand meer in de auto aanwezig te zijn. Na een korte zoektocht konden agenten de bestuurster op de Rondweg staande houden. Zij moest een blaastest ondergaan en scoorde rond de 1 promille. Omdat ze een beginnend bestuurster is, werd haar rijbewijs ingevorderd. Ze kreeg ook een rijverbod van 7 uur en een dagvaarding opgelegd. (07-193578)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Robert-Jan Valkema 0592 451280.