Datum: 12 november 2007

Lisse Diefstal uit woning In de nacht van of in de vroege ochtend van zondag 11 november is er ingebroken in een woning aan de Jan Steenstraat. Via de achterzijde van de woning zijn de dader(s) de woning binnen gedrongen. Uit de woning is een aantal waardevolle spullen gestolen, zoals een laptop, een flatscreen en mobiele telefoons. De bewoners hebben aangifte gedaan van diefstal. De technische recherche zal indien er sporen zijn deze onderzoeken.

Sassenheim Diefstal uit woning In een woning aan de Hoofdstraat in Sassenheim is zondagavond 11 november ingebroken. Inbreker(s) zijn via de achterzijde door middel van het open wrikken van een deur de woning binnengekomen. De woning is doorzocht op waardevolle spullen. De bewoners hebben aangifte gedaan van diefstal. De politie heeft een onderzoek ingesteld en de technische recherche zal een sporenonderzoek verrichten.

Leiden Aanhoudingen na gooien van fiets in de gracht De politie heeft op zondag 11 november, rond 02.00 uur, twee mannen van 21 jaar uit Leiden en 23 jaar uit Leiderdorp aangehouden op verdenking van het gooien van een fiets in de gracht aan de Botermarkt. Op basis van getuigen konden de twee mannen aangehouden worden. De twee werden overgebracht naar het politiebureau waar zij gehoord werden. De Leidenaar bekende de fiets in het water te hebben gegooid.

Leiden Aanhoudingen na vernielen autospiegel De politie heeft op zondag 11 november, rond 03.10 uur, twee mannen aangehouden wegens het vernielen van een autospiegel van een geparkeerde auto aan de Bargelaan. De vernieling werd door politieagenten gezien die daarop de twee mannen van 24 en 25 jaar uit Zoetermeer en Zoeterwoude aanhielden. Naar aanleiding van het briefje wat de politie achterliet op de auto heeft de eigenaar zich gemeld en aangifte gedaan.

Leiden Aangifte van mishandeling Een 20 jarige Leidenaar heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man fietste op vrijdag 9 november, rond 04.00 uur, samen met een vriend over de Blauwpoortsbrug in de richting van de Morsstraat. Twee onbekende jongens vanuit de andere richting wilde ook de Blauwpoortsbrug oprijden. Zonder reden gingen de twee onbekende jongens vervolgens de Leidenaar en zijn vriend achterna en hield hen tegen ter hoogte van de Morspoort. De twee onbekende jongens sloegen en stompten de Leidenaar en zijn vriend waarop zij vluchtten. De Leidenaar heeft aangifte gedaan bij de politie. Hij heeft schrammen en wonden en zijn voortand is afgebroken. De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt getuigen zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Leiden Inbraak bakkerij In de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 november, is er ingebroken in een bakkerij aan de Kennedylaan. Door het inslaan van een ruit zijn de dader(s) de woning binnengedrongen. Uit de winkel is een geldbedrag weggenomen. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan. De technische recherche zal indien er sporen zijn deze onderzoeken. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Leiden Poging diefstal uit woning Een bewoner van de Julius Ceasarlaan trof op zaterdag 10 november, rond 15.55 uur, vier meisjes aan in zijn woning. De bewoner die binnen was hoorde gerommel bij de voordeur en nam een kijkje. Hij zag dat de deur open was en hoorde meisjesstemmen. Hij zag vervolgens vier meisjes van ongeveer 15 jaar van zijn woning weglopen. De bewoner belde de politie. De politie kwam ter plaatse en heeft in de omgeving nog een zoekactie gehouden naar de vier meisjes, helaas zonder resultaat. De politie vraagt getuigen die de vier in de buurt hebben gezien zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Leiden Politie strijdt tegen fietsendiefstal en -heling De politie van Leiden heeft het afgelopen weekend wederom een (brom)fietsers gecontroleerd in de strijd tegen (brom)fietsendiefstal en heling. De afgelopen zes maanden heeft de politie hiermee al tientallen fietsen terug kunnen geven aan de rechtmatige eigenaren.

Vier fietsen in beslag genomen In totaal werden er dit weekend vier fietsen in beslag genomen. Het ging hier allemaal om fietsen die maar enkele jaren oud waren en een flinke waarde vertegenwoordigden. Vier personen werden aangehouden op verdenking van heling c.q. diefstal. Een 48 jarige Leidse werd gecontroleerd op de Haarlemmerstraat. De fiets waarop zij reed, een blauwe Gazelle, bleek in 2004 van de Beestenmarkt gestolen te zijn. Zij had de de fiets voor een schijnbedrag gekocht, waarop zij werd aangehouden voor heling. Een 16 jarige Leiderdorper werd aangehouden op de Lammermarkt. Zijn fiets, een blauwe Gazelle damesfiets, had hij voor 50 euro gekocht wat niet in relatie stond met de waarde die de fiets vertegenwoordigde. Een 34 jarige Leidenaar werd op zondag aangehouden op de Langegracht. Hij reed op een blauwe Altra fiets die gestolen bleek te zijn in 2005 van de Aalmarkt. Een 23 jarige bromfietser uit Leiden werd op de Doezastraat staande gehouden. Hij droeg geen helm en de bromfiets had geen kentekenplaatje. Voor onderzoek naar de herkomst van de bromfiets werd de Leidenaar aangehouden.

Dagvaarding of boete De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten. Afhankelijk van hun verklaring worden de verdachten gedagvaard bij de rechtbank of wordt er een boete uitgeschreven die al snel in de honderden euro's kan lopen.

Doe altijd aangifte! Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Redelijk vaak kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren.

Alphen aan den Rijn Woninginbraken Afgelopen weekend is ingebroken in drie woningen. Vrijdag 9 november heeft men aan de achterzijde van een woning aan de Bremstraat een raam geforceerd om binnen te komen. Vervolgens werd de woning doorzocht waarna er drie gsm's werden gestolen. Op zaterdag 10 of zondag 11 november werd ingebroken in een woning aan de Volkerak. Daar werd eveneens een raam aan de achterzijde opengebroken om binnen te komen. Uit de woning werd een mobiel en geld weggenomen. Op dezelfde wijze werd ingebroken in een woning aan de Krammer. De bewoners missen een digitale fotocamera. Bij een woning aan de Windjammer is het gebleven bij een poging. Door het goede hang- en sluitwerk is het de inbreker(s) niet gelukt binnen te komen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Benthuizen Eenzijdig verkeersongeval Zondag 11 november even na 23.30 uur vond op de Zegwaartseweg een eenzijdig ongeval plaats. Een 72 jarige automobilist uit Benthuizen reed over de Zegwaartseweg vanuit de richting van de Omleidingsweg. Vermoedelijk raakte hij door een harde regenbui de controle kwijt over zijn auto. In de bocht raakte hij van de weg en botste hij tegen een boom. Hij werd met nekklachten en pijn op de borst overgebracht naar het Lange Landziekenhuis in Zoetermeer.

Hazerswoude-Dorp Aanhoudingen na verkeersongeval De politie heeft zaterdag 10 november rond 21.30 uur een 27 jarige vrouw en een 41 jarige man uit Janow Lubels (PL) aangehouden. Rond 21.00 uur reden de twee op de Bent met hun auto tegen een boom. Na de aanrijding zijn ze weggelopen over de Ringdijk. Op deze locatie werden ze aangetroffen door een agent. Een agent zag dat beiden gewond waren en onder invloed van alcohol. De man gaf aan dat de vrouw de auto bestuurd had, terwijl een getuige de vrouw op de passagiersstoel had zien zitten. De politie heeft de man en de vrouw aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval. Van de man werd een blaastest afgenomen. Het resultaat was 895 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Het rijbewijs van de man werd hierop ingevorderd. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Koudekerk aan den Rijn Aanhoudingen na diefstal koper De politie heeft zaterdag 10 november rond 02.00 uur drie mannen van 35, 40 en 50 jaar uit Lelystad aangehouden op verdenking van diefstal uit een bedrijf. Een getuige zag dat er ingebroken werd bij een bedrijf aan de Hoogewaard. Drie personen laadden spullen in hun auto waarna ze met gedoofde lichten wegreden. De auto werd op de Rijndijk staande gehouden voor een controle. In de auto werden koperenkabels aangetroffen.

Koudekerk aan den Rijn Woninginbraak Zondagavond 11 november is ingebroken in een woning aan de Kerklaan. Men wist via onafgesloten kantelramen binnen te komen. Nadat de woning was doorzocht werden er onder meer twee laptops, sieraden en een horloge weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Gouda Aanrijding tussen auto en fietsster Vrijdag 9 november gebeurde er rond 15.20 uur op de Wachtelstraat een aanrijding tussen een 14 jarig meisje uit Gouda die daar op haar fiets reed en een 77 jarige automobiliste uit Gouda. Het meisje klaagde na de aanrijding over haar rug en werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. Het ongeval ontstond toen de Goudse het meisje dat bezig was om af te slaan naar de Prins Hendrikstraat, passeerde. Bij het passeren raakte zij het meisje. De vrouw was nog even uitgestapt maar vervolgde daarna haar weg. De politie heeft haar achterhaald en maakt proces-verbaal op van deze aanrijding.

Gouda Diefstal na inbraak in woningen Diverse goederen waaronder een beeldscherm van een computer, een stereo-installatie, horloges, computergames, videobanden en dvd's, zijn in de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 november gestolen bij twee woninginbraken. Dit was bij een woning aan de Geertje den Bultsteeg en een woning aan de Westerkade. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Gouda Aanrijding tussen auto en fietsster Zaterdag 10 november gebeurde er rond 18.10 uur op de Blekersingel een aanrijding tussen een 19 jarige automobilist uit Gouda en een 15 jarig meisje uit Zevenhuizen dat daar op haar fiets reed. Na de aanrijding klaagde het meisje over haar rug en werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De aanrijding gebeurde omdat de Gouwenaar bij het inhalen van het meisje terugstuurde, omdat er een tegenligger voor hem opdoemde. Bij het weer naar rechts gaan raakte hij het meisje.

Nieuwerkerk aan den IJssel Aanrijding bromfietser met auto Zaterdag 10 november gebeurde er rond 13.45 uur op de 1e Tochtweg een aanrijding tussen een 19 jarige bromfietser uit Nieuwerkerk aan den IJssel en een 66 jarige automobiliste uit Rotterdam. Bij de aanrijding liep de bromfietser letsel op aan knieën en polsen. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De aanrijding ontstond omdat de bromfietser te laat reageerde op de voor hem langzaam rijdende auto. Hij botste achter op de auto.

Schoonhoven Diefstal van tas en poging daartoe Het afgelopen weekend gebeurden twee straatroven waar twee oudere inwoners van Schoonhoven het slachtoffer van waren. In één geval lukte het niet om een handtas te bemachtigen. De politie is een onderzoek gestart. Voor dit onderzoek is de politie ook op zoek naar mensen die getuige geweest zijn van deze incidenten. Zij die informatie hebben dat kan leiden tot de oplossing van deze misdrijven worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Schoonhoven. Zaterdag 10 november rond 10.15 uur werd een 82 jarige man van zijn boodschappentas met daarin boodschappen beroofd. De tas werd door twee jongens van ongeveer 18 jaar uit het mandje van de rollator waarmee de man liep gepakt waarna ze er mee wegliepen in de richting van de Koestraat. Op zondag 11 november rond 17.15 uur overkwam dit een 78 jarige vrouw. Op de Koestraat bij een snackbar op de hoek met de Kerkstraat werd plotseling hard aan haar handtas getrokken die zij om haar schouder had. Door de kracht kwam de vrouw ten val maar liet de tas niet los. Zij zag nog net een man of jongen op een herenfiets wegrijden in de richting van het Stationsplein. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Schoonhoven Diefstal na inbraak in woningen Het afgelopen weekend vonden drie woninginbraken plaats. De politie doet daar onderzoek naar. Vrijdagavond 9 november probeerden twee jongens in te breken bij een woning aan het Lafontainepad. Een buurman hoorde rond 21.00 uur geluiden, ging kijken en zag twee jongens wegrennen. Bij een woning aan de Koestraat werd wel ingebroken die avond. Waarschijnlijk wist men daar de woning binnen te komen via een niet afgesloten raam van een dakterras. Hier werden een laptop, fotocamera, horloge, dvd's en cd's gestolen. Of diezelfde avond of tot zondagavond 11 november werd er ook ingebroken in een woning aan de Spoorstraat. Vooralsnog worden een computer en sieraden vermist.

Waddinxveen Hennepkwekerij aangetroffen De politie heeft zaterdag 10 november rond 01.50 uur een 29 jarige man en een 33 jarige vrouw uit Bulgarije aangehouden op basis van de Opiumwet. Een voorbijganger hoorde even voor 22.00 uur geschreeuw en geluiden en dacht dat er werd ingebroken in een woning aan de Tuinbouwweg. In de woning werden echter in vier ruimtes hennepkwekerijen aangetroffen. De planten, ongeveer 750 stuks, waren al geoogst. De kwekerijen die nog in werking waren werden ontmanteld. Nadat de verwijdering bijna gereed was kwamen een man en een vrouw in een auto aangereden. De inzittenden, bewoners van het pand, werden na controle aangehouden.

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --