Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 12 november

* AANRIJDING; DRIE AUTO'S ZWAAR BESCHADIGD

ROTTERDAM - Op de Rijksweg A20 ter hoogte van hectometerpaal 28.2 vond zondagavond een aanrijding plaats waarbij drie auto's zwaar beschadigd raakten. Rond kwart over acht raakten een politieauto van het KLPD, een auto van de ANWB en een personenauto zwaar beschadigd nadat een andere automobilist tegen deze auto's reed. De ANWB-auto en de politieauto stonden bij een auto die betrokken was bij een aanrijding. Deze auto stond stil op de rijstrook. Alle betrokkenen waren uitgestapt. De bestuurder van een Volvo werd vervolgens aangereden door een vrachtwagenchauffeur die van rijbaan wisselde en hierbij de Volvo over het hoofd zag. Door de klap raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt en reed tegen de achterzijde van de politieauto, die vervolgens tegen de ANWB-auto en de stilstaande auto reed.
De bestuurder van de Volvo liep lichte vewondingen op en is overgebracht naar het Holyziekenhuis in Vlaardingen.


* DRIEENVIJFTIG AUTO'S BEKLAD; GETUIGENOPROEP

ROTTERDAM-MIDDELLAND - De politie van distirct Rotterdam-West onderzoekt de bekladding van 53 auto's in de nacht van zaterdag op zondag. Rond negen uur werd ontdekt dat de auto's die geparkeerd stonden in de Beatrijsstraat, de Graaf Florisstraat, de Witte van Haemstedestraat, de Aleidisstraat en de Jan van Avennestraat beklad waren met diverse tags. Door personeel van de Forensische Opsporing is een nader sporenonderzoek verricht. Door politieagenten van het wijkteam Middelland is een grootscheeps buurtonderzoek gehouden. Gelijkertijd zijn de eigenaars van de auto's benaderd met de vraag om aangifte te doen. De politie is opzoek naar getuigen van deze vernielingen. Mocht u getuige zijn geweest of over andere informatie beschikken die betrekking heeft op dit misdrijf, neemt u dan contact op met telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* VIER JONGENS STOKEN VUURTJE
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Na aanleiding van een melding van een brand stelden politieagenten en brandweerpersoneel zondagmorgen vroeg een onderzoek in aan de C.G. Roosweg. Rond zeven uur werden vier jongens van 13 en 14 jaar oud aangetroffen rondom een vuurtje. Nadat het vuur was gedoofd werden de jongens één voor één, in de politieauto, kort verhoord. Hier bleek al snel dat het viertal uit Krimpen aan den Ijssel en Oudekerk aan den Ijssel in de richting van hun ouders had aangegeven bij elkaar te slapen echter zij hadden de hele nacht buiten doorgebracht. Aan het eind van de nacht kregen ze het toch koud en maakten een vuurtje om zich te warmen, dit werd ontdekt.
Het viertal werd in de politiebus geplaatst en bij hun ouders afgeleverd. Dit leverde een stevig gesprek op.


* AANHOUDING ECHTGENOOT NA HUISELIJK GEWELD

HELLEVOETSLUIS - Politieagenten van district de Eilanden hebben zondagavond een man aangehouden. De 52-jarige inwoner van Hellevoetsluis wordt verdacht van het slaan en schoppen van zijn 51-jarige echtgenote.
Zij meldde dit rond half tien. Hierop zijn agenten naar hun woning aan de Fokkemast gegaan. Daar troffen ze de vrouw met wonden aan haar hand en schouders aan. Haar echtgenote is aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* AANHOUDINGEN NA BEDREIGING
ROTTERDAM CENTRUM - Politieagenten hebben zondagmiddag vier mannen aangehouden. Naar aanleiding van een melding dat de vier vanuit een auto een man bedreigde gingen de agenten rond vier uur ter plaatse. Op de Weena troffen zij de vier aan. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de fouillering troffen de agenten zeven zakjes hash en een mes aan.


* JONGE FIETSENDIEVEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politieagenten van district Centrum hebben zondagmiddag twee jonge fietsendieven aangehouden. Nadat cameratoezicht rond half één aangaven dat het tweetal wel erg geïnteresseerd was in fietsen gingen de agenten naar het Delftseplein. Hier aangekomen wilden de twee wegfietsen. Na een korte achtervolging werden ze aangehouden.
Aangezien ze in 2006 al eens een HALT verwijzing gekregen hebben moeten de Rotterdammers van 14 en 15 jaar zich nu voor de rechter verantwoorden.


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - Politiepersoneel hield in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole op het Noordplein, het Muizengaatje en de Schiekade-Heer Bokelweg. In totaal zijn 253 automobilisten gecontroleerd op alcohol gebruik. Elf van hen bleken teveel gedronken te hebben. Twee rijbewijzen zijn direct ingevorderd. Drie bestuurders reden ondanks het feit dat hun rijbewijs was ingevorderd, allen kregen een proces-verbaal.


* JONGEN ERNSTIG GEWOND NA ONGEVAL
ROTTERDAM ZUID - Bij een aanrijding op de Ring is een 13 jarige jongen zwaargewond geraakt.
Rond drie uur reed de jonge Rotterdammer op een bromfiets vanuit de Vermaetweg richting de Murraystraat. Door nog onbekende oorzaak viel hij met zijn brommer en gleed over het wegdek. Tijdens de val slingerde de helm van zijn hoofd.
Hij liep hierdoor zwaar hoofdletsel op en is met spoed naar het EMC Sophiaziekenhuis overgebracht.


* AANHOUDING NA MISHANDELING
ROTTERDAM HILLESLUIS - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hebben zondagavond een man aangehouden. Tijdens een surveillance zagen ze de 35-jarige Rotterdammer in een horecagelegenheid aan de Groene Hilledijk een andere man slaan. Hierop is hij rond half zes aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* AANGEHOUDEN NA HUISELIJK GEWELD
ROTTERDAM GROOT-IJSSELMONDE - Politieagenten hebben zondagmiddag een man aangehouden. Naar aanleiding van een melding waarbij een vrouw in haar woning geslagen zou worden gingen de agenten naar de woning aan de Hingmanstraat. Hier aangekomen bleek dat de vrouw uit haar woning gevlucht was. Rond drie uur zagen de agenten de 41-jarige Rotterdamse op de Dwarswijk staan. Zij had meerdere verwondingen in haar gezicht. Ze gaf aan dat haar vriend op het Hardenbroekpad liep. Hierop is de 28-jarige Rotterdammer aangehouden, overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* BEKEURD NA VUURWERKBEZIT
ROTTERDAM - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hebben zondagochtend een 33-jarige man bekeurd. Tijdens een verkeerscontrole op de Beijerlandselaan troffen de agenten in het voertuig van de inwoner van Eefde vuurwerk en een mes aan. Hierop is hij rond elf uur aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.
Hij mocht kort daarna weer naar huis zonder vuurwerk en mes maar met een bekeuring.