Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam, 12 november 2007

VNO-NCW Rotterdam verwelkomt driehonderdste lid

Het aantal leden van de Rotterdamse ondernemerskring van VNO-NCW West neemt snel toe. Op 12 november 2007 meldde het driehonderdste lid, Ayhan Sucu, zich aan. Sucu is hoofdredacteur en eigenaar van het magazine Ekin.

Het aantal leden van werkgeversorganisatie VNO-NCW Rotterdam is in de afgelopen vier jaar verdubbeld. Volgens secretaris Cees Pille is het succes te danken aan de maandelijkse ondernemersbijeenkomsten met topsprekers. Ook zijn de leden zeer tevreden over de belangenbehartiging voor het bedrijfsleven in de Rijnmond.

De groei van het aantal leden van niet-Nederlandse afkomst is relatief groot. "Allochtone ondernemers voelen zich steeds meer thuis in het ondernemersnetwerk van VNO-NCW Rotterdam", verklaart bestuurslid Gülay Orhan, die voor VNO-NCW Rotterdam de relaties met allochtone ondernemers onderhoudt. "Bij zaken doen spelen etniciteit en cultuur uiteindelijk geen rol."

Ekin

Het magazine Ekin bestaat ruim tien jaar en heeft inmiddels een oplage van tienduizend exemplaren. Sucu heeft in zijn blad artikelen in de Nederlandse en Turkse taal opgenomen. Ekin is gericht op Turkse Nederlanders en bevat artikelen over sport, cultuur, politiek en ondernemerschap. De titel van het blad betekent zowel 'oogst' als 'cultuur'.

Steeds vaker adverteren Nederlandse bedrijven in Ekin. "Ondernemers zijn zich bewust van de omvang van de allochtone markt", aldus Sucu. "In een stad als Rotterdam is binnenkort de helft van de inwoners van allochtone afkomst."

Behalve uitgever is Sucu adviseur voor grote bedrijven op het gebied van reclame-uitingen voor de Turkse gemeenschap.


---

Foto is rechtenvrij

Foto-bijschrift:

Bestuurslid Gulay Orhan (midden) en secretaris Cees Pille (rechts) van VNO-NCW Rotterdam verwelkomen driehonderdste lid Ayhan Sucu

Voor meer informatie

Annemarie van Oorschot, Communicatiemanager VNO-NCW West, T. 070 349 08 14, T. 06 250 023 87, E: oorschot@vno-ncwwest.nl

I: www.vno-ncwwest.nl