Persberichten Lekstroom, 10.55 uur

Utrecht, 12-11-2007

Aanrijding

NIEUWEGEIN - Op de kruising IJsselsteinseweg - Smient is zondag 11 november een 16-jarig meisje uit Nieuwegein gewond geraakt bij een aanrijding.

Omstreeks 15.00 uur reed een 46-jarige automobilist uit Utrecht over de IJsselsteinseweg en wilde rechtsaf slaan naar de Smient. Hij zag te laat dat de bromfietsster naast hem over een fietsstrook in dezelfde richting reed en kon een aanrijding niet meer voorkomen. Het meisje kwam ten val en liep heup- en hand- en gezichtsletsel op. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Bus opengebroken

NIEUWEGEIN - Op de Montageweg heeft een getuige zondag 11 november een 16-jarige jongen aangehouden op verdenking van vernieling van een bus. Omdat de bus die daar kennelijk vaker geparkeerd staat, ook vaker wordt opengebroken door jeugd, was voor de getuige de maat vol. Hij betrapte omstreeks 14.05 uur twee jongens in de bus. Eén maakte zich snel uit de voeten, de ander, de 16-jarige jongen werd in de kraag gevat en overgedragen aan de politie. Op het politiebureau verklaarde de jongen dat de bus al open was toen hij aankwam. Hij is na zijn verklaring weer vrijgelaten. De politie is op zoek naar getuigen die gezien hebben wie de bus heeft opengebroken en verzoekt hen contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom, via tel: 0900-8844.

Belediging

IJSSELSTEIN - Een 21-jarige man uit Nieuwegein is zondagmorgen 11 november aangehouden voor het beledigen van een politieagent. Omstreeks 04.00 uur verliet de man een horecagelegenheid aan de Voorstraat en vond hij het nodig om surveillerende agenten uit te schelden. Hiervoor is hij aangehouden. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.